Milion chvilek opět míří do ulic. Budou evropské volby!

24. 5. 2024

čas čtení 1 minuta
Česká volební účast ve volbách do Evropského parlamentu je historicky jedna z nejnižších v EU! V roce 2019 přišlo k volebním urnám 28 % voličů, v roce 2014 to bylo dokonce pouze 18,2 %. V Evropských volbách máme ale šanci ovlivnit budoucnost Evropy a nasměrovat ji správným směrem!

Chceme proto aktivizovat české občany a občanky, aby šli 7.– 8. června k volbám do Evropského parlamentu! Jak? Vizuální guerillovou akcí plánujeme propojit celou zemi: Praha a dalších 40 měst po celé republice v každém kraji ČR!

V sobotu 1. června v brzkých ranních hodinách se v Praze i po celém Česku odehraje guerillový street art, v rámci kterého vstoupíme do veřejného prostoru. Epicentrem celé akce bude pak prostor u Stalina pod kyvadlem na pražské Letné.

Cílem této akce je připomenout lidem, že volby do EP jsou zásadní pro budoucí směřování Evropy a kam se (a my s ní) bude v budoucnu ubírat. Chceme zdůraznit, že obzvlášť při takto nízké volební účasti se počítá každý hlas a každý může rozhodnout jestli budeme v Evropě platit za rovnocenné partnery, podporovat její jednotu, prosperitu a usilovat o bezpečí všech Evropanů.

Chcete být také u toho? Skvělé, udělejte si s námi Chvilku pro Evropu a doražte!


0
Vytisknout
1346

Diskuse

Obsah vydání | 28. 5. 2024