Jsou pro redakci BL všichni křesťané hlupáci?

23. 5. 2011 / Tomáš Koloc

čas čtení 3 minuty

Citát: "V minulých dnech se debatovalo na křesťanských rozhlasových stanicích v USA, co si počnout s nevěřícími, kteří nebudou vzati na nebesa a zůstanou na Zemi, kde je potrestá Boží hněv. Zdá se ale, že budou o tomto víkendu oslavovat spíš ateisté a skeptikové -- ironické mejdany na počest konce světa jsou plánovány na mnoha místech po celých USA," čtu v článku Konec světa se jaksi neuskutečnil, který se ocitl na prvním místě nedělních BL, před závažnými informacemi o masových protivládních demonstracích v ČR.

Jestliže se šílenému sektářskému kazateli Haroldu Campingovi povedlo toto (míněn otvírák v Britských listech, který je mu věnován), pak může mluvit o skutečném úspěchu svého snažení. Nemyslím si, jak tvrdí text v BL, že se o konci světa "debatovalo na křesťanských rozhlasových stanicích v USA". Zajisté se o něm debatovalo jen na těch křesťanských rozhlasových stanicích, které jsou provozované hloupými fundamentalisty. To, že se takové věty ocitly v tak politicky důležitý den v čele Britských listů je podle mě důkazem o proudu, který v BL pozoruji od té doby, co jsem je začal číst a přispívat do nich. Mluvím o onom redakčním proudu v BL, kterému je každý blbec z řad křesťanů (a věřících vůbec) dobrý k tomu, abychom ho mohli vytáhnout z množiny (křesťanů, věřících) a tuto množinu pak tímto pitomcem pěkně označkovat. Pro tento militantně ateistický proud (alespoň podle toho, jak jsou koncipovány jeho články a jak rediguje a vydává články jiných) je nejspíš každý religiózní člověk pitomec, sám křesťanský Bůh je pak sadista (viz každoroční vydávání úryvku Tři hodiny odpoledne z knihy Jima Bishopa Den, kdy zemřel Kristus s patřičným redakčním doslovem -- na Velký pátek).

Možná by redakci BL, která se na každém kroku ohání politickou korektností, slušela trocha prosté lidské slušnosti, která potlačuje vědomí nadřazenosti své a svého vlastního světového názoru nad názorem druhých (hlupáků) -- a zcela jistě by zde prospěla i trocha meditace a hlubšího přemýšlení nad tématy a archetypy, na nichž byla před dvěma tisíci lety postavena naše civilizace a které ji po celou dobu provázely.

Možná to bude překvapení, ale já, jakožto křesťan, jsem ani na vteřinku nevěřil, že konec světa bude 21. května 2011 v 18 hodin večer.

Ovšem -- stejně jako "ateisté a skeptikové" se chystám na oslavu -- ale něčeho zcela jiného.

Jdu na ni s jedním mesiánským židem antroposofického ladění...

0
Vytisknout
9533

Diskuse

Obsah vydání | 25. 5. 2011