KONSPIRAČNÍ TEORIE?

Utajují vlády technologii, která by vyřešila energetickou i klimatickou krizi?

8. 8. 2011 / Mojmír Babáček

čas čtení 6 minut

Na blogu Open Salon, který provozuje americký server Salon, první internetový časopis v dějinách, založený v americkém centru moderních technologií v Silicon Valley, vyšel 1. července článek, podle kterého "od roku 2006 pět různých vynálezců vyprojektovalo, tři vytvořili a dva předvedli samostatné, bezpečné a zelené jaderné "plasmové" baterie, které mohou po dobu pěti až deseti let dodávat spolehlivou a stálou energii bez jediného dobití" ZDE. V bateriích je, podle článku, používáno thorium, které už v indických jaderných elektrárnách začíná nahrazovat uran, a jehož světové zásoby jsou třikrát větší než světové zásoby uranu a mohly by být využívány pro celosvětovou spotřebu energie stovky let. Elektromagnetické vyzařování baterií přitom údajně nepřesahuje úroveň vyzařování mobilního telefonu.

Ruský vědec Dimitrij Petronov, podle své sestry, zásoboval po dobu jednoho roku celou svou domácnost baterií o velikosti krabice od bot a tvrdil, že baterie o velikosti obytného domu by byla schopná zásobovat energií po dobu 5 - 10 let město se 2 milióny obyvatel.

Svědectví o vynálezu Dimitrije Petronova ale vydala jenom jeho sestra. Podle jejích slov, její bratr vynález předvedl ruské vojenské laboratoři, kde mu doporučili, aby baterii vylepšil podle amerického vynálezu, který umožňuje, aby baterie vydržela déle. Zhruba rok potom, 13. února 2010, ale její bratr zmizel ZDE.

Článek o zmizení Petronova byl otištěn i v blogu časopisu Massachusetského Institutu Technologie "Technology Review" ZDE. Někdo z tohoto institutu, kdo se zřejmě bál uvést své jméno, také doporučil autorovi serveru peak.oil zaměřit se na mizení vědců, pracujících v tomto oboru ZDE

I první patent tohoto typu, schválený v USA, pocházel od vědce, odchovaného tímto institutem. Byl schválen americkým patentovým úřadem v roce 2002. Patentována byla metoda výroby energie pomocí studené fúze, za cenu asi 2 haléře za kilowatt. Patent předložil ke schválení Eugene F. Mallove, držitel titulu doktora věd z massachusettského Institutu technologie ZDE, kde i pracoval až do roku 1989, kdy rezignoval na svou funkci na protest proti údajné manipulaci pokusných dat, která popřela úspěšný výsledek jeho experimentu. V roce 2004 byl Mallove zavražděn ZDE a za jeho vraždu nebyl nikdo odsouzen.

Další vynálezce baterie, Arie M. DeGeus, který měl vlastní firmu, byl v roce 2007 nalezen se srdečním infarktem ve svém autě na letišti v Severní Karolině, odkud měl odletět do Evropy, kde měl získat pro svou firmu peníze na vývoj a komercionalizaci své technologie ZDE . V nemocnici zemřel.

O zmizení dalšího vynálezce plasmové baterie psala Americká nadace pro vědu ZDE. Jméno vynálezce uvedla jenom jako "Danny" a psala o něm, že byl zadržen agenty FBI na letišti, když se vracel z Číny, kde předvedl svůj vynález čínským investorům. Potom dostal příkaz od Pentagonu, že nesmí zveřejnit ani své jméno ani nic o svém vynálezu. Baterie o velikosti krabice od bot, dokázala podle jeho slov, pohánět bez zastávky auto celých 13 měsíců.

"Dannymu" vládní agenti zabavili prototyp, všechny poznámky a náčrtky i pevný disk z jeho počítače a jeho patenty byly utajeny. Podle článku Americké nadace pro vědu, předalo americké ministerstvo obrany zabavené materiály Národní laboratoři Sandia, která vyrobila několik prototypů a před dvěma lety je předala k testování americké NASA, armádě a vojenskému námořnictvu a letectvu. "Dannyho" stál vynález 150.000 dolarů a 12 let práce. V současné době ani "Dannyho" sestra, podobně jako sestra Dimitrije Petronova, neví, kde "Danny" bydlí.

Časopis Salon nechtěl zveřejnit neověřenou informaci a ověřil si ji proto u vlastního zdroje. Dalo by se předpokládat, že kontaktoval někoho z Massachusetského Institutu Technologie. Salon ale nakonec opět nesměl uvést jméno člověka, se kterým mluvil, ani sdělit nějaké podrobnosti o vynálezu. Podle časopisu byl člověk, kterého kontaktoval, velmi rozezlený utajováním těchto vynálezů a sliboval, že za dva roky, až odejde do důchodu a vrátí se do své vlasti, napíše o tom všem knihu.

O tom, že vynález pravděpodobně existuje, svědčí i to, že na Internetu se objevily nabídky velkých finančních částek za kontaktování s ruským vědcem Petronovem. Autor článku o jeho zmizení nabízel za informaci, vedoucí k jeho nalezení 25.000 dolarů od německého investora, na jehož zakázku článek psal. Na webové stránce Tiskových oznámení zdarma se dokonce objevila anonymní nabídka na půl miliardy dolarů za informaci, která umožní setkání s Petronovem ZDE.

V internetovém časopise Zimbio s 20 milióny čtenářů nabízel v dubnu letošního roku anonymní podnikatel, který psal, že viděl v roce 2009 předvádění baterie v Jižní Korei, 10 miliónovou investici a férovou smlouvu vynálezci, který mu předvede baterii, která vydrží fungovat 30 dní ZDE.

Mezi důvody, proč je zřejmě utajována tato technologie, jejíž užívání by svět zbavilo nebezpečí klimatických změn, které se už projevují množstvím záplav, a ekonomické krize, způsobené vysokými cenami ropy, uvedl časopis Salon, kromě vojenských důvodů, příjmy, které má americká vláda ze zdanění ropných produktů (každý den zhruba miliarda dolarů) a fakt, že 90% kongresmanů dostává příspěvky na volební kampaně od lobbistů velkých ropných společností a lobbistů Saudské Arábie. Ruská vláda by měla k utajování této technologie stejné důvody, protože by v případě, že by tato technologie začala být používána, ztratila velkou část svých příjmů, které pořád ještě tvoří především příjmy z prodeje ropy a zemního plynu.

Zákon o zachování státního tajemství je v demokratickém světě používán k utajování faktů, nepohodlných pro vlády. V USA je například dosud utajena zpráva generálního inspektora CIA o činnosti CIA před útoky z 11. září ZDE. Výše uvedené informace naznačují, že thoriová plasmová baterie pravděpodobně existuje, ale její existence je zřejmě utajována navzdory tomu, že se blíží další ekonomická krize, způsobená vysokou cenou ropy.

0
Vytisknout
25618

Diskuse

Obsah vydání | 10. 8. 2011