Respekt se vrací ke Gottwaldovi

9. 11. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Jsem antikomunista, nesnáším normalizaci a mám sklon většinu zel dnešní české společnosti svádět na pokračování normalizační mentality. Byl bych rád, kdyby po roce 1989 byly soudní procesy (ale měli jsme a máme kvalitní, nezaujatou justici?) s hlavními kolaboranty se sovětskými okupanty, v čele s Gustávem Husákem. Pokud ale můj kdysi oblíbený časopis Respekt upadá tak nízko, že si na titulní stránku o Husákovi napíše "prezident, který měl viset", vzbuzuje to ve mně dojem, že se Respekt svou mentalitou vrací nikoli jenom do normalizace, nýbrž přímo ke Gottwaldovi.

Tak hluboký úpadek bych nečekal. Jestli má dnes v nějakém smyslu cenu zabývat se Husákem, pak je otázka, nakolik naše "elity" nejsou stále normalizační, neboť jejich jediným cílem je rozkrádat veřejný majetek, což bylo všeobecné hobby národa za vlády prezidenta Husáka.

Husák ostatně není zodpovědný za normalizaci, zodpovědný je za ni celý národ, kterému trvalo 20 let, než začal závidět Západu jeho blahobyt a než svrhl komunisty ve státě, který již byl téměř rozkraden a který "dokradli" a "dokrádají" různí veksláci a normalizační zbohatlíci od kupónové privatizace až dodnes.

Který z českých boháčů přišel k penězům díky vlastní invenci a normálnímu podnikání? "Byznys" v ČR byl spíše "privatizací" a různými čachry se státním majetkem. Takovým lidem může jenom vyhovovat směr, který Respekt nabral: směr stáda, které sjednocuje nenávist k mrtvému, dnes již bezvýznamnému člověku, který zosobňoval zradu (obrat národa od ideálů roku 1968 k realitě 70. let) a zločinnost celé společnosti.

Pozn. JČ: Vydavatelem Respektu je mj. ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Jak to, že to nikoho v ČR nevzrušuje? Dovedete si představit, jak diskreditační by to bylo, kdyby nějaký britský intelektuální týdeník vydával ministr??

0
Vytisknout
14329

Diskuse

Obsah vydání | 11. 11. 2011