Obama útočí na Romneyho inzerátem o 47 procentech socek v americké společnosti

25. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Barack Obama v pondělí zveřejnil inzerát, jímž chce až do voleb udržovat v americké veřejnosti povědomí o Romneyho tvrzení, že 47 procent Američanů jsou socky závislé na státní podpoře. Obamova kampaň také využívá skutečnosti, že Romney nezveřejnil veškerá svá daňová přiznání, jak to normálně činí američtí prezidentští kandidáti. Jeho daňová přiznání z období před rokem 2010 zůstávají tajná.

Z průzkumů veřejného mínění vyplývá, že Obama má asi tříprocentní náskok nad Romneym.

Romneyho předvolební tým se pokouší oživit jeho kampaň protičínským inzerátem: "Stále menší počty Američanů mají zaměstnání," argumentuje inzerát a obviňuje Obamu, že se nepostavil Číně, která z Ameriky "krade nápady i technologii".

Podle nového průzkumu veřejného mínění provedeného institucí Politico a George Washington University podporuje Obamu 50 procent voličů a Romneyho 47 procent. Na Floridě jsou jejich síly víceméně vyrovnány, avšak Obamu začíná podporovat stále více nezávislých voličů. Z průzkumu deníků Miami Herald a Tampa Bay Times vyplývá, že Obama má na Floridě nyní podporu 47 procent a Romney 46 procent.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6006

Diskuse

Obsah vydání | 25. 9. 2012