Komunisty volí ti, kdo nechtějí svobodu

16. 10. 2012

čas čtení 3 minuty

S článkem Borise Cveka nemohu souhlasit, píše Michaela Hanzlová. Volit KSČ nemohu už z toho principu, že je to de facto stále ta strana, která naší republiku hodila o čtyřicet let dozadu za normálním zdravým demokratickým vývojem. Už kvůli tomuto prostému důvodu považuji její volbu za nehodnou rozumně uvažujícího a svobodymilovného člověka. Takováto rétorika, a sice že mají Češi dost korupce a proto volí KSČ, mně vyloženě vadí. Ti, co se podíleli na kupónové privatizaci, byli z většiny bývalí komunisti. Jen změnili plášť. Jak to, že se tedy neušpinili?

A jako východisko z nouze "Koho tedy volit?" - volit nacisty (též jsou na naší politické scéně bohužel extremně pravicová uskupení), to je taky zvěrstvo, jak toto někdo může napsat, i když to myslí jen jako nadsázku.

Podle mého názoru volili komunisty ti, kteří ani neměli na co zapomínat.

Podle mě to jsou lidé, kterým je jedno, za jakého režimu žijí.

Když jim někdo řekne, ať nenosí džíny a neposlouchají Martu Kubišovou, tak to prostě dělat nebudou a de facto je jim to jedno.

Svoboda jim nic neříká, neumí s ní nakládat, stačí jim chléb a hry.

A dnešní otevřená doba, kde se o všem nahlas mluví a rozebírá, kdy už nestačí jen držet hubu a krok, ale též se o něco snažit, se jim nelíbí a vzpomínají na dobu, kdy ve zprávách slyšeli jen o tom, jak naše země vzkvétá - kdy ve zprávách slyšeli jen samé lži. Neumí si dát věci do kontextu a popřemýšlet o nich. A v žádném případě dle mého soudu nelze udělat rovnítko mezi předlistopadovou politikou a dnešní.

Že to dnes není ideální?

Ano, není, ale aspoň to všichni můžete NAHLAS KRITIZOVAT, VY BLBCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A všichni se prostě musíme snažit, aby to tu šlo dopředu demokratickým směrem, volit extremistické strany, ať už levice či pravice, je jen cesta zpátky do pekel. Kdo mi nevěří, ať se podívá do historie dvacátého století.

Ps: Omlouvám se za užití slova "blbci", ale přišlo, mi, že takovýto apel je prostě v daném kontextu potřeba.. Můj názor na ty, kdo komunistům dali svůj hlas, je opravdu velmi, velmi nesmiřitelný, přestože sama ve svém blízkém okolí mám i ty, kteří je volili. Jsou to hodní lidé, opravdu, ale že si neumí dát věci do kontextu, že neumí vidět souvislosti a že jsou ustrašení a nesebejistí tak, jak je minulý režim vychoval (ačkoli tohle by si v životě nepřipustili), to je pravda. Čímž se dostáváme k základním praktikám totalitích režimů - vychovávat ustrašené a nesebejisté lidi, kteří potřebují kolem sebe dav, aby se odvážili mluvit nahlas.

0
Vytisknout
14035

Diskuse

Obsah vydání | 17. 10. 2012