Současná moc nemá ani kapku sebereflexe a sebekritiky

18. 10. 2012 / Tomáš Franke

čas čtení 2 minuty

Evropská komise prakticky odhalila jakým způsobem mizí eurodotace a veřejné prostředky, včetně role ODS v tomto procesu. Zastavili nám kohoutky s dotacemi, dokud budou pánové Nečas a Kalousek u moci. Nic se nestalo.

Tykadlový řidič Smetana je opět v base, za to, že se vzepřel systému, mu hrozí až 3 roky. Těm, kdo mají na svých kontech desítky miliard z rozkradených eurodotací však nehrozí nic. Systém, kde pachatel stokorunových škod a nulové společenské nebezpečnosti je trestán, zatímco pachatelé škod v řádech desítek miliard jsou váženými občany, nelze nazvat jinak, než systém zločinný.

Vláda selhala i v metylalkoholové aféře, přesto, že oba její ministři vnitra o problému prokazatelně věděli. Zřejmě upřednostňovala stíhání těch, kdo malují tykadla před stíháním těch, kdo ohrožují životy.

Najednou jsou tu volby a všichni se diví, jakých čísel že to dosáhli komunisté.

Současná moc na to však nijak nereaguje a jedinou její starostí je jak ustát hlasování o důvěře. O rozkrádání eurodotací si už povídají i vrabci na střeše Evropského parlamentu ale ti, kdo jsou za to odpovědní si stále užívají svých naditých bankovních kont. Naše vláda je prostě tak špatná, že nedokáže nic jiného, než starat se o to jak se co nejdéle udržet o koryt.

I komunistický funkcionář Jakeš byl schopen kritického projevu ke stavu svého režimu.

Naši mocipáni něčeho takového schopni nejsou. Namísto toho jen přikazují poslancům, jak mají hlasovat (přesto, že je to dle Ústavy nepřípustné) a podávají trestní oznámení na tykadla. To, že místo tykadláře by měl jít do vězení ten, kdo vytuneloval půl miliardy, tuto vládu snad ani nenapadlo, natož dovést takovou věc do zdárného konce.

(Pánové, jste horší vláda než byla ta Jakešova a to je ten pravý důvod, proč lidé volí raději komunisty, přesto, že s touhle stranou jsou tak negativní historické zkušenosti. )

Ani výměna řady politických dinosaurů v minulých volbách, ani výsledek těch nynějších nepřinesly žádné změny. Jediným řešením je odchod této vlády a změna Ústavy na Občanskou ústavu. Kde politik je právně odpovědný a odvolatelný a občané je můžou přehlasovat.

0
Vytisknout
13589

Diskuse

Obsah vydání | 19. 10. 2012