Stane se kauza "Nagyová- Nečas" relevantním forenzním auditem polistopadového okrádání státu?

18. 6. 2013 / František Štván

čas čtení 2 minuty

Vyšetřování této kauzy, pokud policejním vyšetřovatelům jdoucích správným směrem někdo nehodí mocenské klacky pod nohy, by mělo být v pravém slova smyslu forenzním auditem, který buď za pomoci jasných důkazů prokáže či vyvrátí podezření většiny společnosti, že naše ekonomické a sociální společenské problémy nejsou zdaleka jen dílem globálních ekonomických krizí, ale kolosálního rozkrádání nadhodnot, které občané formou daní a povinných odvodů, v dobré víře, že "táborské" kádě nikdo nerozkrade, svěřovali a svěřují svému státu. Což o to. Já tuto kauzu jako důkaz, že se všemožní "kalouskové" vždy hluboce pletli ve složení jídelníčku obyčejných lidí, když před nimi hnusnou lží, že projídají budoucnost příštích generací, tajili skutečnou příčinu, nepotřebuji.

Jsem dlouhodobě na 100% přesvědčený, že peníze, které naší společnosti chybí, jsou v bezpečnostních schránkách, na zahraničních kontech a v nemovitostech horních deseti tisíc našich spoluobčanů, přesněji řečeno, národních škůdců. Kdyby kradli jen o 90% měně, což by jim i tak zaručilo nadstandardní život, pak na oltář vlasti nemuseli být obětování nezaměstnaní, důchodci, nemocní a malé děti, které měly tu smůlu, že se nenarodily šibalům, za které v žádném případě nelze považovat bohaté, kteří ke svému majetku přišli poctivě.Třídní házení do jednoho pytle je to poslední co naše nemocná společnost právě teď potřebuje.

Proto držme policejním vyšetřovatelům a soudním orgánům palce, neboť nám je poctivého forensního ekonomického auditu, byť vzešlého z vyšetřování kriminálních činů mocných, třeba jako soli. Nic jiného, narozdíl od zákonodárců, dělat nemůžeme.

Ti naopak mohou v zrychleném legislativním procesu spáchat referendum o své poctivosti. Jak? Stačí dát vyšetřovatelům do rukou nástroj, který jim ku škodě vlasti chybí. Prokazování, že občan XYZ nabyl majetek poctivě, a to bez zpětného časového omezení, nechat na něm samotném a ne na státu. Pokud se tak nestane, pak se obsah bezpečnostních schránek vrátí těm, kterým schránky v KB patří.

0
Vytisknout
8871

Diskuse

Obsah vydání | 19. 6. 2013