Švýcarský soud, Klausova privatizace a dnešek

10. 10. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Švýcarský soud udělal dnes přesně to, co jsem čekal od akce "čisté ruce", již sliboval Miloš Zeman před volbami v roce 1998, než po volbách uzavřel spojenectví s hlavním architektem české privatizace Václavem Klausem.

Tento soud během několika měsíců (naše soudní procesy se naopak táhnou roky, takže bývalý prezident Klaus mohl udělit milost v případech rozsáhlé ekonomické kriminality se zdůvodněním, že osm let procesu je už mnoho) rozsekl starý privatizační případ z České republiky (cizího státu) a udělil privatizátorům tvrdé nepodmíněné tresty několika let za mřížemi.

Zabavil jim taky 13 miliard korun.

Dnešní česká "demokracie" stojí právě na takových zločinech, jaké dnes ztrestal švýcarský soud. Jak vzpomíná Jan Stráský, rozsáhlé majetky, které byly za komunistů ve veřejném vlastnictví, byly novými "demokraty" (často s vazbami na KSČ nebo jiné zločinecké skupiny) rozkradeny, a tak vznikl náš současný systém ekonomické moci zločinců a režimu jejich politických loutek.

Kdyby naše justice a policie fungovaly stejně jako ty ve Švýcarsku, vrátí se nám do státního rozpočtu možná i stovky rozkradených miliard, které budou zabaveny lidem, kteří k nim přišli zločinným způsobem a kteří touto obrovskou ekonomickou mocí ovládají Českou republiku. Budou peníze na zdravotnictví, školství, dopravu, bude možno dát lidem práci a vytvářet smysluplné sociální programy pro staré a nemocné.

Švýcarský soud trestá privatizaci Mostecké uhelné, padají tvrdé tresty ZDE

0
Vytisknout
12870

Diskuse

Obsah vydání | 11. 10. 2013