Londýnská rozhlasová stanice poněkud zničila Borise Johnsona v interview po jeho kontroverzním projevu

3. 12. 2013

čas čtení 1 minuta

Londýnský konzervativní primátor Boris Johnson v minulých dnech konstatoval ve veřejném projevu, že někteří lidé se v životě neuplatní, protože mají nízké IQ. V rozhovoru pro londýnskou rozhlasovou stanici LBC v úterý pak katastrofálně selhal. Nejenže nevěděl, kolik stojí jízdenka londýnským metrem ze stanice Angel do stanice London Bridge, kde pracuje, ale nepodařilo se mu ani zodpovědět tři položené otázky z IQ testu. První z nich zněla:

"Muž si postaví dům ve tvaru čtverce, jehož všechny čtyři strany vyhlížejí na jih. K domu přijde velký medvěd. Jakou má barvu?" Johnson řekl, že asi hnědou, ale že nemá tušení. Správná odpověď je bílou, protože to musí být polární medvěd na severním pólu.

Pak mu moderátor dal jinou otázku z IQ testu: "Vezmete dvě jablka ze tří jablek a co máte?" Johnson odpověděl: "Spoustu jablek." Pak svou odpověď změnil na "Jedno jablko." Správná odpověď zněla Dvě jablka.

Pak mu byla položena otázka: "Šel jsem spát v 8 hodin včera večer a natáhl jsem hodiny a nařídil budíka na 9 hodin ráno. Kolik hodin jsem spal?" Johnson odmítl se vůbec pokusit na tu otázku odpovědět.

"Nikdo neříká, že je IQ jediným měřítkem schopností," dodal se zjevným vědomím, že zcela selhal.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8209

Diskuse

Obsah vydání | 4. 12. 2013