Francouzská politika nenávisti:

Při demonstracích za "tradiční rodinné hodnoty" převládají antisemité a homofobní nacionalisté

3. 2. 2014

čas čtení 1 minuta

V neděli v Paříži demonstrovaly statisíce protivládních aktivistů za "rodinné hodnoty". V reakci na tuto demonstraci varoval vážně ministr vnitra Manuel Valls, že Francii hrozí návrat k "znepokojujícím" politickým konfliktům z třicátých let dvacátého století.

Během demonstrace byly zatčeny dvě skupiny ultrapravicových násilníků, které se pokoušely připojit se k demonstraci. Na Avenue Raspail došlo k potyčkám mezi pořádkovou policií a asi 200 ultrapravicovými mladíky, kteří zdravili vztyčenou pravicí. Házeli na policii lahvemi od piva, ta reagovala slzným plynem.

Minulý týden se konala menší demonstrace, která také skončila potyčkami s policií. Několik velkých částí demonstrace neslo antisemitské transparenty a skandovalo "Židé ven z Francie".

Nedělní demonstrace v Paříži se účastnilo až 200 000 lidí. Demonstrovali proti "nenávistné protirodinné politice" levicové vlády prezidenta François Hollanda, proti "spiknutí" levicové vlády a "homosexuálních" a "lesbických" lobbistických skupin, které údajně vymývají mozky dětem ve francouzských školách, takže ti zapomínají, že jsou chlapci a dívky.

Za posledních pár měsíců vznikla paranoidní teorie, že tyto skupiny prý Francii vnucují "genderovou teorii". Tuto teorii šíří fundamentalističtí katolíci a ultrapravicoví, antisemitští a protihomosexuální nacionalisté.

Podrobnosti v angličtině ZDE ¨

0
Vytisknout
8767

Diskuse

Obsah vydání | 5. 2. 2014