Ruský voják zastřelil ukrajinského námořního důstojníka

7. 4. 2014

čas čtení 1 minuta

Ruský voják usmrtil střelbou ukrajinského námořního důstojníka na východním Krymu, tvrdí ukrajinské ministerstvo obrany. Podle zpráv z ruských médií popíjela skupina ukrajinských vojáků ve vesnici Novofjodorovka a pak se vydali domů. Při tom míjeli ruské vojáky hlídající vstup na vojenskou základnu, kde ukrajinští vojáci předtím pracovali. Mezi oběma skupinami došlo k hádce. Ruský seržant Je. S. Zajcev střelil ukrajinského vojáka, označovaného jako Major K z vojenské jednotky č. 1100, dvakrát zblízka do hlavy. Kapitán A. Jermolenko, který bydlel ve stejném pokoji na ubytovně se zavražděným Ukrajincem, byl zbit a unesla ho ruská vojska. Ruští vojáci také odvezli mrtvolu usmrceného ukrajinského majora.

Bylo zahájeno trestní vyšetřování.

Mezitím obvinil na mimořádném zasedání vlády v pondělí premiér Arsenij Jaceňuk Rusko, že podporuje okupaci několika vládních budov na východě Ukrajiny, která vedla ke zvýšení secesionistických nálad.

"Plán je destabilizovat situaci, plán je, aby zahraniční vojska překročila hranici a zmocnila se území naší země, což nedovolíme," řekl Jaceňuk. Podle něho zůstávají ruská vojska ve vzdálenosti 30 km od ukrajinské hranice.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9808

Diskuse

Obsah vydání | 9. 4. 2014