Adam B. Bartoš poslal blahopřejný dopis maďarskému Jobbiku k volebnímu úspěchu

8. 4. 2014

čas čtení 2 minuty

Vážený pan
Gábor Vona
Předseda Hnutí za lepší Maďarsko -- Jobbik
Villányi út 20/a
1113 Budapešť

Vážený pane předsedo,

chtěli bychom Vám za naši nedávno založenou národně konzervativní stranu NE Bruselu -- Národní demokracii tímto poblahopřát k Vašemu volebnímu výsledku v nedělních parlamentních volbách. Domníváme se, že zisk přes 20 procent, jehož Jobbik dosáhl, je pro Maďarsko a jeho obyvatele dobrou zprávou a zárukou toho, že budoucí vláda dosavadního premiéra Viktora Orbána nebude opouštět vcelku konzervativní a vlasteneckou politiku, kterou od posledních voleb realizoval. Je škoda, že navzdory oprávněné kritice Evropské unie odmítá premiér Orbán vystoupení z tohoto nedemokratického spolku. O to více oceňujeme postoj Vaší strany, která se s prosazováním národních zájmů v rámci Unie nehodlá spokojit a volá po vystoupení z ní.

Vzhledem k tomu, že i my usilujeme o samostatnost naší země a svobodu pro české občany, těší nás, že podobně zaměřená strana dosáhla tak velkého volebního úspěchu a stala se nejsilnější národní radikální stranou na kontinentě. Zdá se, že evropské národy se opět začínají probouzet a uvědomují si, že Evropská unie znamená pro naši budoucnost smrtelnou hrozbu. Oceňujeme i to, že otevřeně hovoříte o hrozbě sionismu a prosazujete omezení židovských investic v Maďarsku. Naše dvě strany, kromě právě zmíněných bodů, spojuje i boj za co nejširší svobodu slova a proti diktatuře tzv. politické korektnosti, která není ničím jiným než novodobou cenzurou. Podpořili bychom také Vaše úsilí o podporu a ochranu křesťanů na Blízkém východě. Jedná se o věc, která je nesmírně důležitá. Stejně jako vědomí toho, že maďarský i český národ vyrůstá z křesťanských kořenů. Jejich účelové potlačování představuje vážné nebezpečí.

Přestože se stranou, již vedete, nesouhlasíme v otázce dekretů prezidenta Edvarda Beneše a shodu v otázce Slovenska a tamní maďarské menšiny bychom hledali jen velmi obtížně, můžeme Vás ujistit o naší vřelé podpoře. Budeme se těšit na budoucí spolupráci.

Adam B. Bartoš -- předseda

Ladislav Zemánek -- místopředseda

www.nebruselu.cz

NE BRUSELU -- NÁRODNÍ DEMOKRACIE

0
Vytisknout
7859

Diskuse

Obsah vydání | 9. 4. 2014