Stane se nejnovější Obamova bombardovací kampaň vítaným odváděním pozornosti od zabíjení v Gaze?

9. 8. 2014

čas čtení 4 minuty

Obama nebombardoval krvavý chalífát Abu Bakr al-Baghdadiho, když masakroval většinové šiitské muslimy v Iráku. Nyní se ale rozhodl zachránit křesťanské uprchlíky - a Jazidie - "protože hrozí potenciální genocida". Díky Bohu, že ti uprchlíci nejsou Palestinci, píše Robert Fisk v deníku Independent.

Toto pokrytectví je ohromující, nejen proto, že se americký prezident stále ještě bojí - aby neurazil Turecko - použít slovo "genocida" v souvislosti s tureckou genocidou půl druhého milionu arménských křesťanů, k níž došlo v roce 1915, což bylo masové vraždění v tak obrovském měřítku, o nějž se dosud ani Abu Bakrovi zločinci nepokusili. Musíme počkat ještě rok, než uvidíme, jak se Obama vykroutí ze stoletého výročí připomínání tohoto muslimského masakru křesťanů.

Nyní však "Amerika přispěchala s pomocí" v Iráku prostřednictvím leteckých úderů na "konvoje" bojovníků ISIS. Avšak nedělali právě toto Američané proti Talibanu v Afghánistánu, kde si často spletli nevinné svatebčany s islamistickými "konvoji"? Shazování potravinových balíků menšinovým uprchlíkům v ohrožení života ve horách severního Iráku - to je úplně stejná operace, kterou prováděly americké jednotky na pomoc Kurdům téměř před čtvrt stoletím - a nakonec bylo nutno vyslat pozemní britská a americká vojska s cílem vytvořit pro Kurdy "bezpečné území".

Obama neřekl ani slovo o svém přátelském spojenci Saúdské Arábii, jejíž salafisté jsou inspirací a zdrojem financování sunnitských bojůvek z Iráku a ze Sýrie stejně, jako byli inspirací a zdrojem financování Talibanu v Afghánistánu. Zeď mezi Saúdskými Araby a monstry, která vytvářejí - a které Amerika nyní bombarduje - musí být tak vysoká, že je neviditelná. Do tak obrovské míry Amerika předstírá a podvádí. Obama bombarduje přátele svých saúdských spojenců - a nepřátele Assadova režimu v Sýrii - ale veřejně to neřekne. A je přesvědčen, že Amerika musí jednat na obranu svého konzulátu v Irbilu a velvyslanectví v Bagdádu.

To je tatáž výmluva, kterou Spojené státy použily, když střílely z moře před třiceti lety do pohoří Chouf v Libanonu: že prosyrští libanonští váleční magnáti ohrožují americké velvyslanectví v Bejrútu. Je pro ně naprosto irelevantní, že je nepravděpodobné, že by islamisté okupovali Irbil či Bagdád. Obama říká, že má "mandát" k bombardování od irácké vlády Nouriho al-Malikiho, zvoleného, avšak diktátorského šiity, který nyní vládne Iráku jako rozbitému a sektářskému státu. Jak my lidé ze Západu milujeme "mandáty", už od Versailleské smlouvy z roku 1919, která nakreslila hranice na Blízkém východě pro naše "mandáty" - přesně ty hranice, které chalifát Abu Bakra chce nyní zlikvidovat. Není pochyb o stejné hrůznosti sektářské ISIS, kterou vytváří Abu Bakr.

Jeho hrozba iráckým křesťanům - konvertujte k islámu, plaťte daně nebo zemřete - se nyní obrátila proti Jazidiům, neškodné a miniaturní sektě, jejíž persko-asyrské kořeny, křesťansko-islámské rituály a odpouštějící Bůh je odsoudily k zániku jako křesťany. Jazidiové jsou etničtí Kurdové a věří, že Bůh, jehož sedm andělů údajně vládne Zemi, odpustil Satanovi - takže nutně je tento starobylý národ považován za uctívače ďábla. Proto jejich 130 000 uprchlíků svědčí o znásilňování, vraždách a zabíjení dětí z rukou Abu Bakrových mužů.

Jejich jménem a jménem dalších křesťanských skupin zahájil Obama válku. Francie probudila svého křižáckého ducha a svolala Radu bezpečnosti, aby jednala o tomto křesťanském pogromu. Avšak zůstává otázka: Udělala by Amerika totéž, kdyby byli pronásledovanou menšinou v severním Iráku Palestinci? Anebo se stane nejnovější Obamova bombardovací kampaň jen vítaným odváděním pozornosti od zabíjení v Gaze?

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7703

Diskuse

Obsah vydání | 11. 8. 2014