Cameron: "Královna do telefonu předla jako kočka, když jsem jí řekl, že Skotsko odmítlo nezávislost"

23. 9. 2014

čas čtení 1 minuta

Britský premiér David Cameron porušil zavedenou konvenci, podle níž britští ministerští předsedové nikdy nehovoří o tom, o čem mluvili s anglickou královnou.

Během své nynější návštěvy v New Yorku byl natočen na kameru, jak se vytahuje bývalému primátoru New Yorku Michaelu Bloombergovi o tom, že mu "královna do telefonu předla jako kočka, když jí řekl, že Skotsko odmítlo nezávislost". Cameron Bloombergovi řekl, že "definicí úlevy je, když premiér Spojeného království volá královně a sděluje jí: "Je to v pořádku, je to OK." To bylo něco. Předla do telefonu jako kočka."

Část náhodně natočeného rozhovoru Camerona s Bloombergem není slyšet, avšak je slyšet toto: "Ale nemělo to být tak těsné. Nakonec to nebylo, ale v jednu chvíli uprostřed kampaně to vypadalo, jako že..."

Cameron také vtipkoval o tom, že asi zažaluje organizace provádějící průzkum veřejného mínění, že jim vycházelo, že výsledek referenda bude nesmírně těsný, zatímco konečný výsledek byl 45 procent ku 55 procentům.

"Řekl jsem, že chci najít ty organizace a chci je žalovat za své žaludeční vředy za to, čím jsem musel projít. Byly to velmi nervózní okamžiky," dodal.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6786

Diskuse

Obsah vydání | 25. 9. 2014