Pražská Židovská obec útočí na demokracii:

Kritizuješ, jak jedná izraelská vláda? Podle pražské Židovské obce jsi antisemita

19. 5. 2015

čas čtení 1 minuta

Středisko bezpečnosti Židovské obce v Praze vydalo text „Výroční zpráva o projevech antisemitismu v České republice za rok 2014“. Od strany 11 obsahuje zajímavý seznam závadných článků, upozorňuje nás Radek Mokrý.

Podle autorů prý zpráva obsahuje výčet čistě antisemitských incidentů a textů. Za „antisemitské“ však autoři zprávy označují i objektivní, věcné zpravodajské analýzy, často ze zahraničních zdrojů, pokud se vyjadřují kriticky vůči velmi kontroverzní politické linii izraelské vlády, především vůči jejímu utlačování a vraždění palestinských civilistů, k jakému například docházelo loni v létě v Gaze. Kdo kritizuje izraelskou vládu je tedy podle pražské Židovské obce antisemita!

Zřejmě tedy i všichni židé, kteří se stavějí kriticky vůči izraelské vládní politice. (Známý izraelský deník Haaretz musí být podle pražské Židovské obce děsivým hnízdem ultra-antisemitů, stejně jako renomovaná média, jako je BBC, britský Channel Four či globální deník Guardian.)

Podívejme se, které články autorům zprávy na Britských listech vadí:

3. 6. 2014: Noční zatýkání i mučení elektřinou stále patří k dětství ve Svaté zemi ZDE

11. 7. 2014: Izrael se ocitl pod tlakem z USA, aby zastavil své vraždění Palestinců – článek převzatý z deníku Guardian! ZDE

23. 7. 2014: O vulgárním cynismu České televize a dalších záležitostech ZDE

26. 8. 2014: Jak je to vlastně s lidskostí Palestinců ZDE

2. 9. 2014: Odnož Al-Káidy operuje u izraelských hranic ZDE

Antisemitou je tedy podle pražské Židovské obce kdokoliv, kdo kritizuje izraelskou vládu a izraelské vládní struktury.

0
Vytisknout
8485

Diskuse

Obsah vydání | 21. 5. 2015