VELKÁ BRITÁNIE:

Antirasistická organizace varuje, že pobodání učitele bylo důsledkem protiimigrantské rétoriky

11. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Britská charitativní organizace Show Racism the Red Card upozornila, že děti absorbují štvavou protiimigrantskou rétoriku veřejného diskursu a že to ovlivňuje jejich názor na svět.

Charitativní organizace tvrdí, že rasově motivované pobodání černošského učitele ve škole v Bradfordu je spojeno s protiimigrantskou rétorikou, kterou používají politikové.

Čtrnáctiletý žák, který pobodal svého učitele Vicenta Uzomaha a rasisticky se o tom vychloubal na Facebooku, kde jeho výroky získaly 69 liků od jeho spolužáků, byl v pondělí v Bradforu odsouzen na 11 let do vězení.

Laura Pidcock, ředitelka pro vzdělávání v této charitativní organizaci, konstatovala v úterý v rozhlase BBC: "Každý politik, který používá dehumanizujícího jazyka, přispívá k šíření rasismu. Mladí lidé tyto signály absorbují. Šíří se představy a předsudky a málokdy o nich hovoříme, dokud nedojde ke katastrofální události jako když byl pobodán Vincent Uzomah ve škole, což mělo být zcela bezpečné prostředí."

Průzkum organizace Show Racism the Red Card zjistil, že mladí lidé v Británii si myslí, že 47 procent obyvatelstva země jsou imigranti. Ve skutečnosti je to jen 13 procent.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5985

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2015