Neřešený problém exekucí v ČR je vřed, který jednou praskne s katastrofálními následky

10. 10. 2017

čas čtení 1 minuta

Já chtěl slyšet, jak je možné, že se v Česku hospodářsky soutěží o to, kdo bude moci sahat na lidská práva lidí v exekucích.

Shodou okolností jsem se včera koukal v archivu ČT na poslední debatu, tentokrát o justici. Zajímalo mě co teda ty exekuce, co tu drtí milión lidí, píše čtenář David Michal.

Asi nejlépe mluvil Pelikán za ANO a také toho reálně nejvíce udělal jako ministr spravedlnosti (dle mého nejlepší ministr spravedlnosti v historii ČR). Za ODS tam byl arogantní Blažek jehož manželka je exekutorkou, za ČSSD jakási figurka Chvojka, bránící exekutory, bankéře, advokáty a jiné velké co ochranu nepotřebují, za TOP09 ani nevím kdo, ale chtěl uchovat stav jaký je. Piráti, zelení, i Okamurovo SPD celkem rozumně pro teritorialitu. SPD rovnou pro opětovné zestátnění exekutorů.


Ale já chtěl slyšet, jak je možné, že se v Česku hospodářsky soutěží o to, kdo bude moci sahat na lidská práva lidí v exekucích. Já chtěl slyšet, jak je možné, že tu tak velká spousta  chytrých, za veřejné peníze vzdělaných lidí pracuje na plný úvazek na tom, jak dostat co nejvíce lidí do dluhových pastí a do chřtánu depresí a beznaděje, jen aby oni měli prospěch.

To jsem neslyšel.

Tak třeba ty další, nebo ještě až další volby už budu moc poslouchat, jak je třeba rozvěsit soudce, politiky, exekutory, advokáty a jejich přisluhovače po lampách na ulicích. Protože z takto dlouho neřešeného problému se stává vřed a ten jednou praskne.

 

-1
Vytisknout
16250

Diskuse

Obsah vydání | 16. 10. 2017