Muslimská mládež uklízí v Americe parky poté, co Trump zlikvidoval platy jejich údržbářů a zahradníků

7. 1. 2019

čas čtení 1 minuta
Během deštivé soboty ve Filadelfii, zatímco trvalo uzavření amerických vládních úřadů a institucí v důsledku Trumpova požadavku, aby kongres finacoval jeho zeď na hranicích s Mexikem, uklízeli dobrovolníci odpadky z parku před Síní nezávislosti, kde vznikla americká ústava a americká Deklarace nezávislosti.

Po celých Spojených státech činili totéž jejich kolegové z Ahmadiyya Muslim Youth Association, asociace mladých muslimů, informuje CNN.

Foto: Členové americké mládežnické muslimské organizace při uklízení veřejných prostranství

 


"Služba našemu národu a čistota jsou důležitou součástí islámu," konstatovala dr. Madeel Abdullah, předsedkyně asociace, v tiskovém prohlášení. "Nemohli jsme nečinně sedět, když vidíme, jak jsou naše národní parky zaplňovány odpadky. Dáme lidem tímto příklad, vhodným způsobem odpadky uklidíme a vyzýváme tímto všechny Američany, aby se k nám v této činnosti po celých Spojených státech přidali.

Ke skupině se skutečně přidali další američtí občané, kteří ji kontaktovali prostřednictvím sociálních sítí, uvedl mluvčí organizace Salaam Bhatti. Dodal, že členové organizace pravidelně uklízejí veřejná prostranství, je to součást jejich víry. Od roku 2016 strávili při uklízení veřejných prostranství více než 200 000 hodin.

Podrobnosti v angličtině ZDE
 

USA
0
Vytisknout
7514

Diskuse

Obsah vydání | 9. 1. 2019