Cohen: Jestliže Trump prohraje v roce 2020, nebude to předání moci bez boje

28. 2. 2019

čas čtení 3 minuty
K tomu: Cohen: Trump věděl předem o vazbách své kampaně na Rusko

Jestliže Trump v roce 2020 prohraje prezidentské volby, v žádném případě nedojde k pokojnému předání moci.


Rashida Tlaib, demokratka z Michiganu, kritizovala Republikány, že přivedli Lynne Pattonovou, černošku, na kongresové slyšení ve snaze dokázat tím, že Cohenovo tvrzení, že Donald Trump je rasista, je lživé. Tlaib zdůraznila, jako černoška, že rozhodnutí přivést na místo černošku jako dekoraci s cílem tím prokázat, že rasismus tu neexistuje, je rasistické. To rozčílilo republikánského kongresmana Marka Meadowse, který právě Pattonovou na slyšení pozval. Mnozí ale poukázali na to, že Meadows chtěl "poslat Obamu zpátky do Keni".


 
Cohenovo svědectví zřejěm povede k zveřejnění Trumpových daňových přiznání. Bude to zřejmě požadovat kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortez.

Ve svém závěrečném shrnutí řekl Michael Cohen toto:

"Má loajalita panu Trumpovi mě stála všechno." Kritizoval Trumpa za celou řadu jeho rozhodnutí a výroků, od rozdělování rodin, po uzavření americké vlády, až po Trumpovy útoky na média:

"Ctíme naše veterány, dokonce i v dešti. Říkáme pravdu, i když vám to nedělá reklamu. Respektujeme zákony a naše neuvěřitelné dodržování zákonů zajišťující činitele."

"Neútočíme na média a na ty, kdo zpochybňují, co se vám nelíbí, anebo co nechcete, aby říkali. A převezmeme odpovědnost za své vlastní špinavé činy."

"Nerozdělujeme rodiny, ani nedémonizujeme ty, kdo hledají v Americe lepší život. Nehanobíme lidi podle toho, k jakému Bohu se modlí, a nepodlézáme svým nepřátelům."

"Nelikvidujeme vládu před Vánocemi a před Novým rokem, jen abychom uspokojili své stoupence".

"Doufám, že tato země nebude dělat stejné chyby, jaké jsem udělal já, nebo bude muset zaplatit onu těžkou cenu, jakou platíme já a moje rodina."

Cohen při slyšení konstatoval, že mu Trump nařídil, aby lhal o platbě, která měla umlčet Stormy Daniels, pornografickou herečku, která tvrdila, že měla sex s Trumpem.

Trump také požádal Cohena, aby lhal Melanii Trumpové ohledně plateb určených Stormy Daniels. Trump přiměl Cohena, aby Melanii zatelefonoval a aby jí v této věci lhal.

Cohen konstatoval, že ví o dalších trestných činech Donalda Trumpa, ale nemůže o nich hovořit, protože je v současnosti vyšetřuje soud v jižní části New Yorku.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

Dalši informace o Cohenově třaskavém svědectví v Kongresu: ZDE  

0
Vytisknout
9283

Diskuse

Obsah vydání | 5. 3. 2019