Prosba Amnesty International

Řecko: za pomoc uprchlíkům jim hrozí 25 let vězení. Zastavme to!

19. 11. 2019

čas čtení 2 minuty
Sarah a Sean pomáhali migrantům a uprchlíkům v nouzi na řeckých ostrovech. Za to byli obviněni ze špionáže a dalších absurdností a hrozí jim až 25 let vězení. Sarah je sama uprchlice ze Sýrie a její příběh byl dokonce zfilmován – člun, na kterém plula z Turecka do Řecka, se dostal do potíží a ona a její sestra, obě profesionální plavkyně, ho pak několik hodin táhly ke břehu. Poté, co se vzpamatovala ze svých traumat ze Sýrie a strastiplné cesty, rozhodla se Sarah pomáhat dalším uprchlíkům přímo na řeckých ostrovech.

Podpořte Sarah a Seana v rámci Maratonu psaní dopisů! Jak? Napište dopis…

 

Maraton psaní dopisů 2019

Píšu právě Vám, protože věřím, že by Vás příběh Sarah a Seana mohl zajímat. Nás totiž zaujal natolik, že jsme se rozhodli ho zařadit do naší největší tradiční lidskoprávní kampaně Maraton psaní dopisů, díky které každoročně pomáháme nespravedlivě vězněným a pronásledovaným lidem z celého světa.

 

Maraton psaní dopisů

Zapojte se i Vy do letošní akce Maraton psaní dopisů – napište dopis řeckým úřadům, aby stáhly obvinění proti Sarah a Seanovi nebo uspořádejte dopisovou akci a zapojte do psaní své okolí. V obou případech totiž můžete změnit život konkrétním lidem. V loňském roce se během prosince české veřejnosti podařilo uspořádat 294 dopisových akcí a napsat při nich přes 16 000 dopisů. Dopisy se psaly doma s rodinou nebo přáteli, v kavárnách, knihovnách, školách, kostelech…


Více informací o případu Sarah a Seana si můžete přečíst na webu kampaně . Jedná se o jeden z mnoha případů, které v posledních letech evidujeme, kdy jsou lidé, kteří pomáhají migrantům a uprchlíkům v nouzi, zastrašováni a vystavováni nepodloženým obviněním. Pomozte nám proto ukázat řeckým úřadům, že nám toto jednání není lhostejné, a že pomoc lidem v nouzi považujeme za normální.

P. S.: Ručně psaný dopis poslaný v obálce je i v dnešní digitální době nástrojem, který má obrovskou sílu, funguje a pomáhá. Když s nimi zaplavíme kanceláře vlád a úřadů příslušných zemí, daří se nám dosáhnout propuštění nebo zlepšení podmínek u víc než třetiny těch, za které bojujeme. Ať už se rozhodnete napsat jeden dopis doma v kuchyni nebo uspořádáte akci pro sto pisatelů, dejte nám o tom vědět tím, že se včas přihlásíte! Každý dopis je totiž důležitý a každý se počítá. Čím víc jich napíšeme, tím zásadnějších změn můžeme dosáhnout.

Děkujeme.
 

0
Vytisknout
7908

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2019