Kremelský režim se drží nikoliv protože je silný, ale kvůli servilitě Rusů

31. 5. 2023

čas čtení 2 minuty
Donucovací moc ruského státu je zmiňována coby příčina vysvětlující servilitu ruského lidu. Ale vztah mezi státní mocí a lidovými postoji a chováním může být ve skutečnosti zcela odlišný, všímá si Vitalij Ginzburg.


Mimochodem, vzhledem k pozoruhodné podobnosti hranice Ruské federace s cedníkem, jsme schopni se chlubit, že naše vojska jsou schopna zároveň překročit tu hranici na několika místech najednou. Ale jak jsme řekli dříve, některé nájezdy by měly zůstat tiché.



Přibývá důkazů, že stát je ve skutečnosti slabý, avšak vládci zůstávají u moci kvůli servilitě ruského lidu. Pokud by se státu někdo postavil, stejně jako se to stalo v Bělgorodské oblasti, vyšla by slabost státu najevo.

Bělgorodská akce dobře vyzbrojené a motivované skupiny proti ruským silám musí být hodnoceny jak vojensky, tak politicky. Vojensky malá jednotka byla schopna volně vstoupit na území Ruska, zapojit se do bitvy s pohraničníky, zničit hraniční přechody, získat trofeje a dosáhla úspěchu v týlu ruské armády.

Kromě toho to nutí Moskvu přesunout dvě brigády odjinud a vyhnat útočníky, kteří se nesnažili obsadit území, ale zdůraznit ruskou slabinu. Ale hlavní účinek a důsledky tohoto nájezdu sahají mimo armádu.

Nájezd prokázal nejen absolutní neschopnost ruských úřadů organizovat obranu ruského území, ale navíc i zdůraznil skutečnost, že místní obyvatelstvo není připraveno nic udělat na pomoc ruským silám nebo na obranu vlastní země.

Žádný z místních nespěchali bránit vládu nebo neprojevoval nějaké konkrétní nadšení pro akce ruských vojsk. Ukázalo se, že držení moci v Rusku ve skutečnosti nespočívají na síle, která schází, ale na servilní populaci, které mají vládnoucí nadbytek.

Jakýkoli organizovaný pokus jakékoli aktivní části lidu by v současné době vedl k otevření druhé fronty kvůli osvobození Tatarstánu, Baškortostánu, Čečenska nebo jakéhokoli jiného regionu Ruska. Dlouho se proti tomu Moskva stavěla, ale místo toho povede taková akce k transformaci Ruska v soubor normálních států.

Současně bělgorodská akce ukazuje, že Západ to musí konečně uznat. V Rusku není ani moc, ani skutečný lid - a obyvatelstvo podpoří vítěze bez ohledu na to, odkud pocházejí. To znamená, že Západ musí zajistit úspěšný útok Ukrajiny na Rusko. Všechno ostatní je plýtvání časem.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
3836

Diskuse

Obsah vydání | 5. 6. 2023