Tragikomické poměry v českých médiích: Seznam cenzuruje zásadní informace od renomovaných zahraničních médií a organizací

10. 11. 2023 / Jan Čulík

čas čtení 5 minut
Jeden čtenář nás upozornil, že Seznam.cz mu vyhrožoval zablokováním přístupu na diskuse na Novinkách, protože tam zveřejnil odkazy na dva články z Britských listů obsahující zásadní a závažné informace publikované renomovanými mezinárodními médii.

Jedním zakázaným článkem je text z roku 2009, citující podle tiskové kanceláře Reuters analýzu vysoce renomované mezinárodní lidskoprávní organizace Human Rights Watch, že izraelská armáda používala tehdy v Gaze bílý fosfor.


Vzhledem k tomu, že je tento článek čtrnáct let starý, v něm uvedený odkaz na zprávu tiskové kanceláře Reuters už nefunguje. Aktualizace: Jeden čtenář nám ten odkaz na zprávu tiskové kanceláře Reuters v této věci NAŠEL: ZDE

Human Rights Watch v těchto dnech publikovala novou rozsáhlou analýzu, dokazující, že izraelská armáda používá bílý fosfor v Gaze i v Libanonu, stejně tak, jak ho užívala už v roce 2009. O užívání bílého fosforu v Gaze v roce 2009 se v této analýze HRW znovu zmiňuje.  Tato renomovaná zpráva je zde:


Důkazy o nezákonném používání bílého fosforu zveřejnila i lidskoprávní organizace Amnesty International:


Chce ze sebe Seznam.cz dělat záměrně naprostého idiota?

Dalším Seznamem na Novinkách zcenzurovaným článkem z Britských listů je překlad rozhovoru s britsko-palestinským chirugem, že tisíce dětí, které zranilo izraelské bombardování, budou muset být operovány mnohokrát a dlouhá léta:


Tento rozhovor vysílala renomovaná britská celostátní terestrická televize Channel 4. Opět je naprosto komické a neuvěřitelně drzé, že si Seznam.cz dovoluje tyto zásadní informace cenzurovat. Co si ti hlupáci o sobě myslí?

Ten ve firmě Seznam, kdo zablokoval tyto závažné články, si zjevně myslí, že Britské listy a renomované mezinárodní organizace jsou "konspirační weby". Komické ovšem  je, že Britské listy mají se Seznamem.cz dohodu, v jejímž rámci publikují své články přímo na jeho serveru, takže zjevně pro Seznam.cz Britské listy konspiračním webem nejsou. 

Ještě komičtější je, že ve vysvětlení, proč čtenáře za zveřejnění těchto odkazů na Novinkách  Seznam blokuje, se uvádí, že je to na základě informací o konspiračních serverech, které publikuje server Nelež. Rádi bychom cenzora ze Seznamu.cz upozornili, že čelným spolupracovníkem serveru Nelež je redaktor Britských listů Bohumil Kartous. :))
 

Doufáme, že se Seznam.cz omluví a diskutéra na Novinkách odblokuje. Není možné, aby byly závažné informace utajovány před čtenáři v České republice. Jazyková bariéra češtiny není omluvou!

Zde je ta informace o blokaci.

 



Subject: dle seznamu jsou Britské listy konspirační web
Date: Fri, 10 Nov 2023 15:40:58 +0100 (CET)
From: lojza.vosahlo@seznam.cz
To: culik@blisty.cz



Dobrý den,

posílám, co mi poslal seznam za odkaz na Britské listy na novinkách. Dle nich jde o to, že cituji :

"
Odkazujete na stránky porušující českou legislativu a weby, které jsou vedeny například na seznamu NFNZ či iniciativ Nelež a Konspiratori.sk, či kopírujete texty z těchto stránek
"

To se mi ještě nestalo, šlo o odkazy na používání bílého fosforu izraelskou armádou proti civilistům. 

S pozdravem,

Vosáho

Dobrý den,

smazali jsme Vám příspěvek:

Ach jo,
https://legacy.blisty.cz/art/44681.html
https://www.blisty.cz/art/116035-zranene-deti-v-gaze-se-budou-muset-operovat-leta.html
mám pokračovat?

https://www.blisty.cz/art/116035-zranene-deti-v-gaze-se-budou-muset-operovat-leta.html

Publikovaný dne 10. 11. 2023, 13:31.

Důvody závadnosti příspěvku:

V souladu se Smluvními podmínkami byl váš příspěvek smazán, neboť narušuje chod diskuze z jednoho či více následujících důvodů:

  • Odkazujete na stránky porušující českou legislativu a weby, které jsou vedeny například na seznamu NFNZ či iniciativ Nelež a Konspiratori.sk, či kopírujete texty z těchto stránek.
  • Soustavně šíříte konspirační teorie a narativy.
  • Opakovaně vkládáte identický příspěvek.
  • Příspěvek je celý napsaný velkými písmeny či obsahuje nadměrné množství znaků, jako jsou emotikony nebo interpunkční znaménka.
  • Příspěvek nekomentuje námi publikovaný text, ale témata, která s jeho obsahem nesouvisí, záměrně odvádí pozornost od podstaty věci.
  • Příspěvek se vyjadřuje k administraci diskuzí, nikoli k tématu diskuze.
  • Opakovaně se snažíte provokovat ostatní účastníky diskuze.
  • Zneužíváte diskuzi k šíření reklamy.

Při opakovaném porušování Smluvních podmínek vám může být udělen dočasný nebo trvalý ban.

Případná blokace se týká všech služeb, které využívají službu Seznam Diskuze. Jde například o tyto služby: Novinky.cz, SeznamZpravy.cz, Sport.cz, Stream.cz, ProŽeny.cz a Garáž.cz.

S pozdravem
Tým služby Seznam Diskuze

S aplikací Seznam.cz máte přehled o čerstvých zprávách i nových e-mailech.
Prohlížeč Seznam.cz

0
Vytisknout
7477

Diskuse

Obsah vydání | 14. 11. 2023