Hnědí divočáci.

Jak na to?!?

30. 4. 2009 / Ladislav Žák

čas čtení 4 minuty

Kdyby se snad měla scházet nějaká rada odborníků, nedej bože vládní nebo parlamentní komise napříč politickým spektrem, na to, jak postupovat proti neonacismu všeho druhu, pak doporučuji, aby bylo v případě neonacismu postupováno stejně jako v kauze s novou prasečí mexickou chřipkou. Kdyby se náš stát a média věnovaly nákaze neonacismu stejně intenzivně a efektivně jako epidemii-pandemii chřipky, tak by bylo brzy po hnědé chřipce a zavládl by klid. Představte si to drama v televizi, když by hlásili, že se tři potenciální neonacisté pozorují v Praze a jeden v Ostravě.

(Všechny případy prasečí chřipky např. v Británii byly dosud velmi mírné, takže těžko říct, proč všechna ta hysterie, pozn. JČ)

Problém ovšem spočívá především v tom, že na likvidaci epidemie neonacismu se nedá vydělat tolik jako na likvidaci údajné epidemie nebo pandemie chřipky, vytvářející paniku, která není ničím jiným než svérázným druhem "šrotovného" pro farmaceutický průmysl. Za druhé samotný neonacismus není virtuální podobně jako současná epidemie chřipky a za třetí neonacismus neslouží ani k zastírání jiných reálných problémů společnosti a jejich elit, jako je to v případě prasečí chřipky, hospodářské krize a neschopnosti politických elit udělat cokoliv, protože by to znamenalo nutně útok na elity hospodářské, z jejichž korupčních peněz se jim vládne a reprezentuje o hodně radostněji. Někteří lidé si už toho všimli a dokonce to říkají nahlas. Tomu je třeba učinit přítrž, protože doposud měli na takovou kritiku monopol právě jenom náckové a jiní extrémisté.

To, že se jedná více o marketing farmaceutických výrobků a globální management strachu, který má odklonit pozornost lidí od ochrany jejich práv, majetku a důstojnosti k záchraně holých životů, než o zdraví lidu, je jasně vidět na tom, jak se marketéři léčebných zázraků a manažeři hrůzy snaží prasečí chřipku rychle přejmenovat.

Evropský název "nová" jasně symbolizuje něco neznámého a je to takové "tender" k prasátkům. Egyptský stát už využil údajného nebezpečí chřipky k likvidaci prasat, aby tak ještě více potlačil nemuslimské obyvatelstvo a jeho právo na vepřovou pečínku. Jistě budeme brzy i u nás v Evropě svědky dalších útoků na soukromí občanů. Tepelné skenery na letištích jsou jen první krůček k tomu, že bude moci lidi se zvýšenou teplotou odchytávat na ulici do sítí a izolovat a ještě kvůli tomu zvyšovat daně, protože s chytači, sítěmi ba ani s násadkami státní rozpočet nepočítal.

Jistě také dojde k rozvoji koncesované živnosti chytačů přehřátých občanů a tak se za pár let můžeme dočkat na otázku: "co pro nás stát dělá?", radostné odpovědi: "chytá nás a zavírá, abychom nebyli nakažliví". Pak nám bude současná hnědá nákaza připadat jako takové docela "gemütlich" retro... Protože pronásledovat lidi za názor, to už tu bylo a je, ale omezovat jejich svobodu jen proto, že jsou uvnitř trochu teplejší, to je opravdu nóvum. Možná by si někdo měl položit otázku, zda je vůbec zákonné měřit někomu bez jeho souhlasu na dálku skenerem tělesnou teplotu...?!?

A hlavně nechoďte na Prvního máje manifestovat proti neonacismu, i kdyby bylo náhodou kam. Můžete se tam nakazit... Ve volném čase si raději utíkejte honem koupit Tamiflu. Tedy pokud nejste náhodou potřební pro stát. Pak ho máte ve státních rezervách. Jako vyvolenci státu máte rovněž zvýšenou naději, že vás neodchytí do sítí ani mírně teplejší...

0
Vytisknout
10830

Diskuse

Obsah vydání | 4. 5. 2009