UNIVERZITNÍ ŠKOLNÉ:

Studentky "financují své studium prostitucí"

15. 12. 2011

čas čtení 2 minuty

Stále větší počty studentek v Anglii financují své studium prostitucí, varoval britský Národní svaz studentstva. Svaz také konstatoval, že studenti používají hazardních her a účastní se na placených lékařských experimentech, aby z toho mohli financovat svá studia, informuje společnost BBC.

Anglický kolektiv prostutitek, který provozuje pomocnou a podpůrnou telefonní linku pro ženy, které jsou nuceny se živit prostitucí, konstatoval, že počet žádostí o informace a o pomoc od studentek se za poslední rok více než zdvojnásobil.

Sarah Walkerová z této organizace konstatovala, že počet studentek telefonujících na tuto pomocnou linku se zvyšuje už deset let, ale že se na její organizaci obrátil bezpredecentní počet studentek od té doby, co anglická vláda oznámila, že zvyšuje univerzitní školné na 9000 liber (270 000 Kč) ročně.

"Ministři vědí, že škrty, které provádějí, nutí ženy dělat práci, jako je prostituce. Je to strategie na přežití a my z toho obviňujeme vládu."

Podle společnosti BBC se však na prostituci dávají i středoškolačky. Osmnáctiletá Clare se dala na prostituci při studiu na maturitu, když zjistila, že vláda hodlá zrušit její sociální stipendium.

"Nemohla bych bez sociálního stipendia studovat. Cestovné mě stojí 70 liber (2100 Kč) měsíčně. Mnoho mých přátel bylo nuceno přijmout zaměstnání v obchodech a v důsledku toho střední školu nedokončili. Nechtěla jsem, aby se to stalo i mně."

Clare už teď prostituci neprovozuje a pokračuje v univerzitním studiu. Varuje před prací prostitutky: "Dělala jsem to, abych si mohla dovolit dostat se na univerzitu. Aby to mělo pozitivní dopad na celý můj život. Ale jsem teď jiný člověk, než když jsem s tím začala. Ztratila jsem sebevědomí a důvěru v lidi."

University of Kingston zveřejnila loni výsledky průzkumu, z něhož vyplývá, že počet studentů, kteří znají někoho, kdo se při studiu živí prostitucí, stoupl za posledních 10 let ze 3 na 25 procent.

Psycholog dr. Ron Roberts provedl průzkum mezi stovkami univerzitních studentek a zjistil, že 16 procent z nich vážně uvažuje o tom, že by si na studium vydělávaly prostitucí. Charakterizoval výsledky tohoto průzkumu jako "znepokojující".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
15414

Diskuse

Obsah vydání | 16. 12. 2011