Julian Assange bude mít chat show v ruské televizi

26. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Státní ruská televizní stanice Russia Today, vysílající v angličtině a nekriticky podporující Kreml, oznámila, že zakoupil autorská práva na desetidílné chat show, nazvané The World Tomorrow a skládající se z rozhovorů "s významnými politickými aktivisty, mysliteli a revolucionáři", které bude moderovat zakladatel WikiLeaks Julian Assange.

Stanice Russia Today byla založena r. 2005 v rámci kampaně ruské vlády posílit klesající globální vliv Ruska. Stanice zastává otrocky vstřícné postoje vůči Kremlu a vyhýbá se citlivým tématům. Russia Today sice informovala o hnutí Occupy na Západě, ruské politické aktivisty kritické vůči Putinovi však jen pomlouvá.

Stanice Russia Today dává vysílací prostor osobám mimo mainstreamová média. Vysílá tak často potrhlé názory, například, že revoluci v Egyptě způsobili svobodní zednáři, anebo že časté promítání filmu Deerhunter ve Stockholmu znamená, že je Švédsko v kapse Spojených států.

Televize Russia Today, stejně jako ruská vláda, Assangeho silně podporuje. Rozhovory se budou natáčet v Ellingham Hall v Norfolku, kde je Assange držen v domácím vězení a čeká na rozhodnutí britského Nejvyššího soudu, zda má být deportován do Švédska. Nebylo dosud oznámeno, koho bude Assange interviewovat.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6999

Diskuse

Obsah vydání | 26. 1. 2012