ČMKOS podpoří Evropský akční den

29. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Evropské odbory se mobilizují, aby veřejně řekly -- už toho bylo dost. Drastická úsporná opatření nemohou být jedinou odpovědí na řešení problémů globální hospodářské krize. Evropské odbory -- EOK odmítají stále tvrdší úsporná opatření, se kterými politici včetně ČR přicházejí jako s jediným řešením. 29. únor byl vyhlášen za Evropský akční den, kdy v celé EU odbory upozorní na nebezpečnost asociálních opatření.

ČMKOS, ve svém prohlášení 27. 2. 2012 k nejnovějším záměrům vlády ČR zmrazit sociální výdaje státního rozpočtu vyjádřila nesouhlas s nesoudnou politikou vlády a upozornila na bezvýchodnou cestu - proškrtávání se k prosperitě.

Jednou z nekoncepčních reforem je i reforma vysokých škol. ČMKOS již dříve tuto reformu označila za neuváženou a varovala před ohrožením úrovně vzdělanosti v ČR. I z toho důvodu ČMKOS podporuje iniciativu Za svobodné vysoké školy a její zástupci se aktivně zúčastní protestní akce studentů vysokých škol a akademiků, 29. února 2012 v Praze na náměstí Jana Palacha.

0
Vytisknout
7612

Diskuse

Obsah vydání | 1. 3. 2012