IDnes dál tlačí protizemanovsky na pilu, čtenáři se její propagandě vysmívají

2. 2. 2013 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Práce propagandistů v deníku IDneszačíná získávat rysy zoufalství. Projevuje se to dalšími a dalšími útoky na Miloše Zemana, viz například sobotní článek "Po alkoholu Zeman ztrácí sebekontrolu" .

Jsou pracovníci IDnes skutečně takoví zoufalci, že ani neumějí dělat svou propagandu? Není jim jasné, že se protizemanovskou kampaní zdiskreditovali a pokud chtějí, aby je čtenáři brali vážně, měli by si dát pauzu? Chci-li mít možnost Zemana ve funkci kritizovat tak, aby mě čtenáři nepovažovali za absurdní vtip, měl bych se pokusit odstřihnout se od nevybíravé předvolební protizemanovské kampaně a psát aspoň čtrnáct dní o něčem jiném, než se ke kritice vrátím. Jenže oni v IDnes svému nutkavému pocitu, že musejí na Zemana útočit, prostě nemohou odolat, je to zřejmě jak droga, a výsledky se dostavují v reakcích čtenářů. Upozorňuju, že nechávám stranou otázku, zda Miloš Zeman je či není alkoholik, realita je pro IDnes zcela podružná a bohužel se ten list natolik zdiskreditoval, že i kdyby byl Zeman stokrát alkoholik, čtenáři už nebudou věřit. O Zemanovi prostě bohužel nemůže deník IDnes dnes seriozně psát. Je to škoda, protože je zapotřebí, aby i nový prezident byl kontrolován tiskem, "hlídacími psy demokracie". Jenže v důsledku toho, jak komicky se redaktoři IDnes chovají, to, co píší, ztratilo svůj společenský dopad. Volali "Pozor, vlk!" příliš často, když vlk nebyl. Takže teď je nikdo nebere vážně, i kdyby jejich varování bylo důvodné. Reakce na fórech IDnes byly vždycky především pravicové a antikomunistické, pokud jsou dnes převážnou většinou ostrou kritikou způsobu, jak IDnes píše, je něco špatně:

Rudé Právo za Zdeňka Hořeního se svými ztroskotanci a zaprodanci byla parta břídilů.

Rozlívání špíny a jedu na demokraticky zvolenou hlavu státu dovádí k dokonalosti teprve tržně mechanická iDNES.

Potlačit postsvazácké komplexy tváří v tvář německým majitelům, to musí být strašné trauma...

Další z řady chudáčků, který neunesl porážku z voleb! ;-(

no tak je to alkoholik. Zemanovcům je to ukradený a karlovci už si stejně nepomůžou

iHeute ujel vlak ;-D

milé idnes (po vzoru milé kníže), mediální bitvu jste prohráli, je nutno se s tímto faktem smířit.

Zkuste si na idnesu psát něco takového o svých majitelích, šéfredaktorech nebo jejich zástupcích! Na to nemáte odvahu, že? A určitě jsou mezi nimi větší alkoholici... Příspěvek nepatří do slušné a kultivované diskuse.Cenzore, dělej něco, smaž to!

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
14680

Diskuse

Obsah vydání | 4. 2. 2013