PŘEČETLI JSME:

Muži zaviní v Česku čtyřikrát více nehod než ženy

14. 1. 2014

čas čtení 2 minuty

Praha - Mezi roky 1993 až 2012 zavinili muži v Česku 82,7 procenta dopravních nehod, zatímco ženy 17,3 procenta. Například v roce 2012 mohli muži za 45.978 nehod, ženy jich způsobily 12.828. Na silnicích zemřelo předloni 523 mužů a 158 žen. Zatímco mužů je nejvíce usmrceno jako řidičů osobních aut, žen jako chodců. ČTK o tom informovalo oddělení ministerstva dopravy BESIP.

Muži častěji havarují v zatáčkách, za snížené viditelnosti a při předjíždění. Ženy sice méně porušují dopravní předpisy, naopak nadprůměrně často havarují na křižovatkách.

Zdroj: ZDE

(Křižovatky jsou v ČR nesmírně nebezpečné, protože skoro nikde nebyly zavedeny kruhové objezdy, i když ve většině míst by víceméně stačilo jen překreslit bílé značení na křižovatce. Jinými slovy: Zdá se, že muži bourají, protože jezdí jak idioti, kdežto ženy bourají v důsledku nebezpečnosti a nedomyšlenosti české silniční infrastruktury, pozn. JČ)

PPS. Tato zpráva ČTK, vydaná Ministerstvem dopravy ČR (BESIP), vyvolala u četných mužských čtenářů poněkud zuřivé reakce. Mnozí poukazují na to, že zpráva nezohledňuje, že muží údajně řídí daleko častěji než ženy. Tak zaprvé, zpráva uvádí, že z držitelů řidičských průkazů je 56 procent mužů, 44 procent žen. Kdosi nám poslal - zjevně subjektivní - statistiku, kolik kilometrů na českých silnicích najezdí muži a kolik ženy. Snad z ní vyplývá, že je mírně větší počet žen než mužů, které najezdí málo kilometrů, je mírně větší počet mužů než žen, které najezdí velké množství kilometrů. Obecně je dlouhá léta známo, že ženy jsou daleko bezpečnější řidičky než muži, což se odráželo donedávna ve skutečnosti, že řidičské pojištění bylo levnější pro ženy než muže - než to Evropská unie z důvodů "genderové nerovnosti" zatrhla. Pokud máte proti této zprávě námitky, prosím obracejte se přímo na ČTK případně na Ministerstvo dopravy ČR. (JČ) :)

K tomu: Světové hospodářské fórum: ČR je v rovnosti pohlaví na 83. místě ve světě!

0
Vytisknout
7359

Diskuse

Obsah vydání | 15. 1. 2014