Pozvánka na přednášky:

Miko Peled: Cesty Izraelce po Palestině -- Naděje na svobodu a demokracii v Palestině/Izraeli

10. 2. 2014

čas čtení 1 minuta

Od 10. do 12. února bude v Praze přednášet známý izraelský aktivista a spisovatel Miko Peled, autor knihy The General's Son: Journey of an Israeli in Palestine (2012). Jde o jedinečnou příležitost seznámit se příběhem syna významného izraelského generála Mattiho Peleda, který se dlouhodobě angažuje ve prospěch jednostátního řešení v podobě svobodné demokratické Palestiny/Izraele.

Peledovy přednášky proběhnou:

  • v pondělí 10. února od 19:00 na Filozofické fakultě UK (nám. Jana Palacha 2, učebna č. 300),
  • v úterý 11. února od 18:00 v prostorách think-tanku CESTA Centrum pro sociálně-tržní ekonomiku a otevřenou demokracii (Josefská 6/34, Malá Strana -- roh s ulicí Letenskou; vchod je v podloubí), překlad do češtiny zajištěn,
  • ve středu 12. února od 17:00 na Ústavu mezinárodních vztahů, kde po přednášce bude následovat debata s JUDr. Tomášem Krausem z Federace židovských obcí (Nerudova 3, Malá Strana -- nutnost registrace na iir.cz).

Kromě přednášek proběhne v pondělí 10. února od 16 do 17 hod. debata se studenty Anglo-americké univerzity, která je otevřená široké veřejnosti (Lázeňská 4, Malá Strana).

Podrobné informace v češtině ZDE, v angličtině ZDE.

Pan Peled přijíždí do Prahy na pozvání iniciativy Ne naším jménem -- Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě. Přednášky jsou organizovány Politologickým sdružením POLIS, think-tankem CESTA, AAU a ÚMV.

Těšíme se na vaši účast.

0
Vytisknout
5749

Diskuse

Obsah vydání | 10. 2. 2014