Ukrajina: Radikálové Pravého sektoru vytvářejí "ruský legion"

19. 3. 2014

čas čtení 1 minuta

Ultrapravicové uskupení Pravý sektor začíná vytvářet "ruský legion" s účastí dobrovolníků z Ruska za účelem "ochrany suverenity Ukrajiny", oznámil tiskový tajemník Igor Mosijčuk.

"Sociál-nacionální sdružení a Pravý sektor - východ zahajuje formování "ruského legionu". Přesně v sobotu přijede z Petěrburgu prvních deset dobrovolníků, kteří jsou připraveni bojovat na straně Ukrajinců proti Putinovu režimu", oznámil Mosijčuk na dnešní tiskové konferenci v Kyjevě.

V tutéž chvíli velitel silového bloku Pravý sektor - východ Andrej Běleckij oznámil, že Pravý sektor v současnosti vystupuje proti nově formované Národní gardě. Ta je podle něj ohromnou fikcí a kontrolují ji údajně policisté, kteří na ulici Gruševského potlačovali protesty.

Běleckij dal rovněž najevo, že jeho organizace nemá v úmyslu skládat zbraně, jak k tomu v nedávných dnech již dvakrát vyzvalo ministerstvo vnitra. Podle něj zbraně potřebuje na "sebeobranu".

Jednotky Pravého sektoru dle Běleckého existují v každé oblasti Ukrajiny a v Charkovské, Doněcké, Luganské a Poltavské oblasti jsou úzce provázány s radikálními fotbalovými fanoušky.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
12369

Diskuse

Obsah vydání | 21. 3. 2014