Pane Sobotko, čeho se bojíte?

21. 5. 2014

čas čtení 2 minuty

Na předvolební besedě konané ve Zlíně se představili přední kandidáti ČSSD do EP v čele s profesorem Kellerem a podpořit je přijeli funkcionáři Starec, Gajdůšková a Sobotka. A právě poslední z nich měl hlavní slovo, sliboval "světlé zítřky", které nás však čekají jen tehdy, dáme-li hlas jeho straně, píše Miroslav Hrubý ze Zlína.

Postesknul si, že jeho vláda nepřevzala zemi v dobrém stavu, dále si postěžoval na špatné zákony...V duchu jsem si říkal : co dělal tento pan poslanec dlouhých 18 let, kdy vysedával od roku 1996 až do dneška v poslanecké lavici ? Co dělal tento pán, když celkem 10 let vysedával v v pěti vládách ?

Po dlouhých a nikomu nic neříkajících frázích (klíčové slovo demokracie, EU...) konečně pan Sobotka skončil a vyzval přibližně 10 -- 15 přítomných občanů ve vymezeném prostoru k "besedě". Když jsem tedy dostal ke slovu, požádal jsem pana Sobotku, zdali bych mohl mluvit prostřednictvím mikrofonu stejně jako on předtím, když mluvil k občanům. Řekl jsem mu, že bych chtěl, aby mne slyšeli všichni přítomní občané a že si myslím, že v demokratické společnosti je to normální požadavek.

Ale běda, to jsem velice narazil, to byl podle pana Sobotky neregulérní požadavek, protože mne okamžitě poučil, že pravidla určuje ČSSD jako pořadatel a že až já budu pořádat nějakou akci, tak si taky budu moci určit, kdo bude moci mluvit nahlas a kdo jen potichu...Tato nehoráznost mne šokovala, hlavně však jeho roztomilý úsměv se kterou nesmyslnou argumentaci vyslovil. (Daleko lépe než já to napsal L. Brožek ve svém článku "Házení hrachu na zeď babylonské věže", cituji : "Druhá fáze nastává, když mluvit k veřejnosti je za jistých okolností dovoleno pouze vyvoleným, případně těm, kteří jsou uznáni způsobilými."

A tak jsem panu Sobotkovi jako nevyvolený a nezpůsobilý pouze položil otázku :"Čeho se bojíte, pane Sobotko ?" na kterou mně rovněž neodpověděl...Naši "besedu" jsem zakončil vyjmenováním argumentů, proč nebudu volit ČSSD, i když osobně sympatizuji s profesorem Kellerem :

a) jsou tam dodnes lidé, kteří "podrazili" Zemana v prezidentských volbách (Sobotka nesmyslně argumentoval tím, že strana Zemana podpořila -- každý jsme však mluvili o jiných volbách)

b) postoj Sobotky a Zaorálka k Rusku a Ukrajině (dnes jsem se dočetl, že ani členové ČSSD nejsou se Zaorálkem spokojeni a že bude "uklizen" do Bruselu)

0
Vytisknout
11454

Diskuse

Obsah vydání | 23. 5. 2014