Chudým v ČR zbývá jen kriminalita

2. 9. 2014

čas čtení 1 minuta

Je možné přežít ze sociálních dávek v ČR? píše David Michal. Vedete si domácí účetnictví? My jo. Náklady jsme stáhli tak, že asi není kde jinde šetřit. Bydlíme v malém levném bytě. Kupujeme jenom jídlo v akcích a slevách. žádné oblečení. Žádné věci. Jen tu nejnutnější drogérii. Žádné poplatky bankám. Veškeré náklady stažené na nejnutnější minimum. Nájem, včetně elektřiny, jednoho telefonu a internetu nám dělá: 5120,- měsíčně. Jídlo přibližně: 7500,- měsíčně.

To jsou minimální náklady 2 dospělých a jednoho děcka ve věku cca 2 let. A nyní. Životní minimum v takové situaci je: 7710,- a příspěvek na bydlení: 998,- Tedy skutečné minimální náklady jsou: 12620,- A pokud bychom byli závislí na státu a jeho pojistném plnění pro lidi v nouzi, pak bychom obdrželi: 8708,- Tedy 3912,- měsíčně by se nedostávalo na zajištění základních potřeb rodiny v nouzi. (od státu nedostáváme nic, pouze žena mateřskou).

Celé to uvádím jen pro ty co si myslí, že stát je štědrý a lidi na dávkách si žijí jako prasata v žitě.

V principu je jasné, že chudým lidem v ČR nezbývá nic jiného než kriminalita, lichváři a různé kšefty. Placené práce totiž jednoduše není dostatek pro všechny a sociální dávky nejsou nastaveny tak aby pokryly skutečné minimální náklady.

0
Vytisknout
13932

Diskuse

Obsah vydání | 3. 9. 2014