Britové se porvali v supermarketech o zlevněné zboží

28. 11. 2014 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Motto:

Vzpomínám si, na scénu v jedné rotterdamské samoobsluze, tam, kde jsem měl ateliér, na druhém konci Rotterdamu, najednou přišla nesmyslná panická zpráva, začalo to v novinách, že jsou potíže s cukrem, že nebude cukr. No samozřejmě, lidi vykoupili ten den cukr a porvali se ještě v samoobsluze. Druhej den dovezli další náklaďák. Ale i Holanďani podlehli komické fámě, zachovali se normálně lidsky. Já si nemyslím, že lidi na Západě jsou lepší, svobodnější, hrdější. Prostě oni mají možnost se tak chovat, ale ne že by ji vždycky využívali.

Jaroslav Hutka, Osud lidí ve střední Evropě je nesdělitelný - a obráceně: Rozhovor s Janem Čulíkem o lidské identitě ZDE

Události v obřím hypermarketu Tesco v glasgowském Silverburn mi připomněly rozhovor s Jaroslav Hutkou, který po téměř deseti letech života na Západě poukazoval na to, že se tamější občané dokáží chovat jako idioti úplně stejně jako Češi.

V rámci tzv. Černého pátku, tedy radikálních slev na elektronické zboží jako třeba širokoúhlé televizní obrazovky, došlo krátce po půlnoci v hypermarketu Tesco v Silberburnu k hádkám a násilným scénám mezi zákazníky, kteří se prali o zlevněné televizory.

Jak uvádí list Daily Telegraph, k potyčkám mezi zákazníky docházelo po celé Británii.

Fotografie a podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8308

Diskuse

Obsah vydání | 28. 11. 2014