Devět britských mediků odešlo pracovat do nemocnic na území Islámského státu

22. 3. 2015

čas čtení 1 minuta

Devět britských studentů lékařství tajně odcestovalo do Sýrie a pracují tam v nemocnicích v oblastech, které ovládá Islámský stát. Jejich rodiče se od soboty zoufale snaží na syrsko-turecké hranici je přesvědčit, aby se vrátili.

Skupina čtyř žen a pěti mužů přešla na území ovládané Islámským státem minulý týden. Své příbuzné v Británii o tom neinformovali, dokud nedorazili do Sýrie, kdy jedna z mladých žen poslala své sestře selfie a krátkou textovou zprávu. snaží na syrsko-turecké hranici je přesvědčit, aby se vrátili.

Všem těmto mladým lidem je kolem dvaceti a jsou súdánského původu, i když se narodili a byli vychováni v Anglii. Studovali lékařství v Súdánu: jejich rodiny v Británii vysvětlily, že chtěly, aby se jejich děti blíže seznámily s islámskou kulturou a nezapomněly své kulturní kořeny. snaží na syrsko-turecké hranici je přesvědčit, aby se vrátili.

Turecko konstatuje, že dělá všechno, co je v jeho silách, aby emigranty, kteří se chtějí dostat na území Islámského státu, zadrželo - pokud se je podaří identifikovat. Turecko už ze země deportovalo 1500 evropských občanů, kteří se snažili přejít hranici do Sýrie a bojovat na straně Islámského státu. snaží na syrsko-turecké hranici je přesvědčit, aby se vrátili.

Podrobnosti v angličtině ZDE

snaží na syrsko-turecké hranici je přesvědčit, aby se vrátili.

0
Vytisknout
6648

Diskuse

Obsah vydání | 23. 3. 2015