Get up! Dva dobré důvody, proč finančně podporovat Britské listy

Britské listy pomáhají i vaší zásluhou

18. 4. 2015 / Bohumil Kartous

čas čtení 3 minuty

Vážení čtenáři, děkujeme za vaši trvalou přízeň. Vážíme si toho, že po 19 letech jsou Britské listy, se svým minimálním rozpočtem a personálním i technickým zázemím, stále jedním z nejvýraznějších médií v České republice, a to navzdory záměrné ignorance části české mediální obce. Sta tisíce unikátních návštěvníků každý měsíc navštíví tento web, aniž by je k tomu ponoukala masivní reklama nebo moudrá doporučení mediálních autorit. To o něčem vypovídá. Existují dva dobré důvody, proč Britské listy drobnou částkou pravidelně podporovat.

Prvním důvodem je fakt, že Britské listy vyvažují deficity českých médií a přinášejí informace a souvislosti, jež ukazují, že skutečnost je vždy složitější než se z mediálního mainstreamu může zdát. Znamená to stát v podstatě trvale v opozici, což je pro některé čtenáře neakceptovatelné. Domnívají se, že Britské listy budou nekriticky podporovat něčí agendu. Význam Britských listů spočívá v tom, že to principiálně nedělají a že jsou ochotny stát proti většinovému přesvědčení, aby se svému poslání nezpronevěřily. A to i za cenu toho, že nekriticky uvažující čtenáře ztratíme. V prvním Rozhovoru Britských listů pro Regionální televizi se tomuto tématu věnujeme podrobně.

Druhým důvodem, proč pravidelně podporovat Britské listy, je fakt, že stojí na straně těch, kdo to potřebují. Za poslední dobu jsme upozornili na řadu případů lidí, kteří se dostali do tíživé životní situace a jejich okolí ani úřady nejevily zájem jim pomoci. Pro tyto lidi se podařilo vybrat významnou finanční částku a dát jim pocit, že stále patří do společnosti, která jejich zoufalou existenční situaci ignoruje.

Přehled případů existenční nouze, v nichž Britské listy v poslední době pomohly, najdete ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE ZDE

Jsme si vědomi toho, že o příspěvky na provoz žádáme opakovaně a že to může působit poněkud únavně. Uvědomte si ale prosím, že dobrovolná spoluúčast čtenářů je hlavním zdrojem příjmů a že na ní závisí existence deníku. Snažíme se prostředky, které na provoz Britských listů věnujete, využívat s rozvahou a investovat je ve prospěch vás, čtenářů. Proto jsme přistoupili k redesignu webu a začínáme s pravidelnými rozhovory pro Regionální televizi, které přinesou audiovizuální prvek a zajímavé hosty. V nejbližší době bychom také rádi otevřeli diskuse pod články pro pravidelné přispěvatele, pokud o to projevíte zájem.

Public Enemy (veřejný nepřítel), jedni ze zakladatelů rapové scény v USA a jedni z těch, kdo neopustili sociální témata a nezdegenerovali do podoby prázdných a stále se opakujících rapových klišé, zpívají na desce, kterou vydali k příležitosti 20 výročí založení kapely:

Rollin stones of the rap game not braggin

Lips bigger than Jagger, not saggin

(Rolling stones na rapové scéně, bez keců

Nepovadlé rty větší než Jagger)

Jsme hrdí na to, že ani Britské listy po téměř dvaceti letech nerezignovaly na svoje původní záměry. Je to možné zejména díky těm, kdo pravidelně přispívají. Děkujeme a prosíme, nepřestávejte.

0
Vytisknout
8198

Diskuse

Obsah vydání | 14. 5. 2015