Anonymní server odhaluje mezi studenty propalestinské aktivisty, aby po absolutoriu nedostali zaměstnání

29. 5. 2015

čas čtení 1 minuta

Nový anonymní internetový sever šíří osobní informace o propalestinských studentských aktivistech, aby po absolutoriu nedostali zaměstnání. "Je vaší povinností zajistit, aby dnešní radikálové nebyli vašimi budoucími zaměstnanci," naléhá video na těchto stránkách.

Server se jmenuje Canary Mission a zveřejnil osobní profily desítek studentů a nedávných absolventů vysokoškolského studia. Někteří tito studenti se podílejí na činnosti organizace Studenti za spravedlnost v Palestině, jiní se účastnili přípravy nedávných rezolucí pro organizaci Boycott, Divestment and Sanctions v Kalifornii. Většina kádrovaných aktivistů má relativně minimalistickou účast na propalestinských akcích.

Daniel Pipes, předseda organizace Middle East Forum, hájil tento server, protože prý donutí lidi, aby si uvědomili, jak vážný dopad mají jejich politické postoje.

"Věcně zdokumentovat, kdo jsou vaši protivníci a zveřejnit to, je naprosto legitimní," píše Pipes. "A sbírání informací o studentech má zvlášť důležitou hodnotu, protože jim to dává najevo, že útočit na Izrael je vážná věc a že jejich akce mohou poškodit jak Izrael, tak jejich vlastní budoucí profesní kariéru."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5963

Diskuse

Obsah vydání | 1. 6. 2015