Američany podporovaní syrští vzbouřenci: Rusové nás bombardují

1. 10. 2015

čas čtení 2 minuty

Velitel organizace, které poskytuje výcvik CIA, svědčí o tom, že její tábor v syrské provincii Idlib byl při dvou leteckých úderech zasažen asi 20 ruskými raketami

Syrští pracovníci civilní obrany uvedli, že celkový počet civilistů, které ruská letadla ve středu usmrtila v Homsu a v Hamě, byl 40, včetně 8 dětí.

Oblasti, které ovládá Islámský stát, jsou na této mapě označeny červeně. Místa, která Rusko bombardovalo, jsou označena modrými puntíky. Rusko má zájem o přístavy Latakia a Tartus:



Spojenými státy podporovaní syrští vzbouřenci konstatovali, že se stali ve čtvrtek terčem ruských leteckých úderů. Hassan Haj Ali, syrský armádní kapitán, který dezertoval po povstání proti prezidentu Asadovi, velitel vzbouřenecké skupiny Liwa Suqour al-Jabal, uvedl, že její výcvikový tábor v provincii Idlib zasáhlo asi 20 ruských raket. Několik stráží v táboře bylo lehce zraněno.

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že jeho letadla zasáhla 12 cílů Islámského státu, včetně velitelského střediska a dvou armádních skladišť, i když místa, která bombardovala, nejsou pod kontrolou Isis. Syrští aktivisté informovali o sérii leteckých úderů na severu a v centru země, včetně provincie Hama, kde byly bombardovány lokace, které ovládá jiná vzbouřenecká skupina financovaná Spojenými státy, Tajamu Alezzah. Al Mayadeen, libanonská proasadovská televize, informovala, že ruská letadla také zaútočila asi třicetkrát proti Jays al-Fateh, mocné vzbouřenecké koalici, jejíž součástí je Ahrar al-Sham a fronta al-Nusra, která má vazby na al Kajdu. Syrští pracovníci civilní obrany uvedli, že celkový počet civilistů, které ruská letadla ve středu usmrtila v Homsu a v Hamě, byl 40, včetně 8 dětí. Dobrovolníci uvedli, že Rusko použilo termobarické rakety, jimiž zasáhlo veřejné tržiště, místo, odkud se rozdává chléb, administrativní budovy v městě Homs a civilní příbytky. "Je neuvěřitelné, že do Sýrie nyní přišla ještě modernější vojenská moc zabíjet civilizty," řekl jeden dobrovolních z civilní obrany v jejím prohlášení. Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6475

Diskuse

Obsah vydání | 2. 10. 2015