Malá prosba pro velkou věc - život

4. 12. 2015

čas čtení 2 minuty


Vážené a milá dámy, vážení a milí pánové, milí přátelé, obracím se na vás s prosbou o pomoc, která může být i malá, ale pomůže velké věci - životu, píše Petra Valentová.


Když jsem si přečetla v deníku Právo článek o paní Németové, projela mým tělem úzkost. Blízkost totálního konce pro rodiny dětí s autismem je závislá na tom, zda vašemu dítěti posudkový lékař uzná či odebere příspěvek na péči. Zázračná uzdravení v České republice stále pokračují a totální likvidace fungující rodiny na sebe nenechá dlouho čekat...

A protože my, maminky dětí s autismem, nejsme žádné padavky, ale bojovnice, dohodly jsme se v našem spolku proPAS, že paní Németové a jejímu synovi pomůžeme. V našich silách je poskytnutí finančního daru ve výši 5 000,- Kč, který paní Németové předáme. Víme, že to je částka symbolická, ale chtěli bychom vyzvat a poprosit i vás o finanční pomoc.

Paní redaktorka Seďová byla naší nabídkou mile překvapena a vyšla nám vstříc i s další pomocí. Spojili jsme své síly s NAUTIS ( APLA ) a právě v tomto okamžiku vyšel článek i na Novinkách a je doplněn informací o zřízení sbírkového účtu pro syna paní Németové. Vybrané peníze budou určeny pro placení sociálních služeb, které bude Ladin využívat v následujícím čase, až tu jeho maminka nebude - sociální rehabilitace, podporované bydlení, podporované zaměstnávání. NAUTIS poskytne Ladinovi asistenci, dohlédnou na to, aby vystudoval a mohl se zapojit do společnosti.

Opravdu z celého srdce vás prosím i o třeba symbolickou finanční pomoc. Vím, že jsou před námi Vánoce, ale zároveň není vhodnějšího času, než času adventního, abychom mohli pomoci jednomu mladému muži, který právě přichází o vše ZDE ZDE.

0
Vytisknout
10542

Diskuse

Obsah vydání | 7. 12. 2015