Spojené státy musejí "přehodnotit" přístup k Rusku

7. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


Vysoce postavený představitel Demokratické strany v Senátu varuje, že Rusko musí čelit "důsledkům" svých akcí v Sýrii a kdekoliv jinde, a že USA musejí "přehodnotit svůj celkový přístup" k vládě ruského prezidenta Vladimira Putina vyzbrojené jadernými zbraněmi.


Ben Cardin, vysoce postavený Demokrat v senátním zahraničním výboru a specialista na Rusko, podtrhuje sílící hněv obou hlavních stran v Kongresu kvůli chování Moskvy v Sýrii, na Ukrajině a údajnému vměšování do amerických voleb.

"Rusko zjevně nemá zájem na protiteroristické operaci, humanitární pomoci nebo politickém pokroku v Sýrii," tvrdí Cardin.

Cardin ve středu naznačil, že plánuje "prozkoumat možnosti Kongresu volat Rusko k zodpovědnosti". Jednou variantou je zřejmě uvalení ekonomických sankcí na Rusko kvůli pomoci Asadovi.

Ve Sněmovně reprezentantů prosazuje sankce předseda zahraničního výboru Republikán Ed Royce. Navrhl zákon spolu s Demokratem Eliotem Engelem.

Americký představitel sdělil serveru Politico, že Obamova administrativa zvažuje posílení sankcí proti Rusku v souvislosti s pomocí Asadovi, ale označil to za jednu v řadě možností.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6752

Diskuse

Obsah vydání | 10. 10. 2016