"Krabice na vraždění": Nemocnice v Aleppu byla znovu bombardována. Asad chce město "vyčistit"

14. 10. 2016

čas čtení 1 minuta


Ruská nebo Asadova letadla znovu vybombardovala nemocnici v Aleppu. Asad se vychloubal, že východní Aleppo "vyčistí". Vyvolal tím obavu z nových zvěrstev.

Lékaři v Aleppu uvedl, že nemocnice M10, která byla naposledy bombardována před čtrnácti dny, byla znovu zasažena protibunkrovou bombou. Dva lékaři a lékárník byli zraněni.

Navzdory mezinárodnímu odsouzení útočí Rusko a Asad na zdravotnická zařízení v Aleppu nyní běžně. Charitativní organizace Lékaři bez hranic uvedla, že za poslední tři neděle bylo usmrceno nejméně 114 dětí a 321 dětí bylo zraněno Asadovými jednotkami. Jsou to především iránské jednotky podporované ruským leteckým bombardováním.

"Mezinárodní společenství se stalo imunním vůči záběrům mrtvých dětí, vyhrabávaných z trosek domů zničených bombami," řekl Carlos Francisco, šéf mise Lékařů bez hranic v Sýrii, který Aleppo charakterizoval jako "krabici na vraždění".

Místní nemocnice uvedly, že ve čtvrtek bylo usmrceno dalších 18 lidí a 181 zraněno, včetně 30 žen a 37 dětí. Bombardování pokračovalo do časných ranních hodin v pátek. Počty mrtvých jsou zřejmě vyšší, protože mnoho rodin mrtvé už nevozí do nemocnice a rovnou je pohřbívají po vyhrabání z trosek.

Asad se mezitím chvástal reportérům bulvárního ruského deníku Komsomolskaja pravda, že Aleppo "vyčistí" a použije ho jako "odrazový můstek" k znovuovládnutí celé země. Osvobodí tak Sýrii od "teroristů".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5980

Diskuse

Obsah vydání | 18. 10. 2016