Velitel íránských Revolučních gard: "IRGC bude velmi brzy v USA a Evropě"

4. 11. 2016

čas čtení 2 minuty


Íránské Revoluční gardy, elitní vojenská síla, vysílá své lidi, aby infiltrovali Spojené státy a Evropu. Řídí se rozkazy nejvyššího vůdce Alího Chameneího, tvrdí nedávné prohlášení íránského vojenského představitele.


Íránské Revoluční gardy (IRGC) "budou velmi brzo v USA a Evropě," tvrdí vojenský velitel, který prohlásil, že tyto jednotky budou operovat s cílem posílit íránský režim a odvrátit potenciální spiknutí proti Islámské republice.

"Celý svět by měl vědět, že IRGC bude velmi brzy v USA a Evropě," prohlásil Salar Abnúš, zástupce koordinátora posádky Chatám-al-Anbíja, velitelství IRGC, podle vládní publikace s úzkými vztahy na gardisty.

Írán v současnosti utrácí velké sumy na modernizaci vojenského vybavení a posilování přítomnosti na Blízkém východě i za jeho hranicemi. Írán má v úmyslu utratit miliardy dolarů za nákup amerických letadel, která zřejmě využije pro své vojenské letectvo.

Íránští vojenští a vládní představitelé dál prosazují násilí vůči USA a jejich spojencům, navzdory jaderné dohodě a několika tajným postranním dohodám, které Íránu vynesly hotovost ve výši 1,7 miliardy dolarů.

Írán obviňuje USA, že nedodržují svou část dohody, když nepomohly Teheránu získat přístup k mezinárodním bankám a na další trhy.

"Naši nepřátelé mají několik projektů zničení islámské revoluce a vedli proti nám tři války," prohlásil Abnúš. "IRGC nepřátele porazil na několika frontách. Nepřítel se vzdal a přistoupil na jednání."

"Když se podíváme na předchozí íránské teroristické útoky a vražedná tažení ve světě, takové prohlášení je alarmující," prohlásil Sajíd Gasemínežád, íránský expert Nadace pro obranu demokracií. "Islámská republika v koordinované teroristické kampani zabila po světě stovky Íránců a neíránců. Írán se může rozhodnout restartovat projekt, teď když mnohé západní společnosti směřují do Íránu a on cítí, že jeho činnost v Evropě nemusí být přísně trestána."

Další zdroj, který radí americkému Kongresu, tvrdí, Obama brání kongresmanům podniknout akce, které by íránskou infiltraci zastavily.

"Írán je ideologicky, politicky a vojensky odhodlán exportovat islámskou revoluci cestou terorismu, což je důvod, proč dokonce i Obamova administrativa říká, že je největším světovým sponzorem terorismu," prohlásil tento zdroj.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5577

Diskuse

Obsah vydání | 4. 11. 2016