V Británii rezignoval konzervativní poslanec na protest proti Therese Mayové

4. 11. 2016

čas čtení 1 minuta

Konzervativní poslanec Stephen Phillips zkritizoval způsob, jímž Theresa Mayová přistupuje k brexitu, a sdělil svým přátelům, že britští konzervativci nyní napodobují ultrapravicovou stranu UKIP. Rozhodl se rezignovat na svou poslaneckou funkci. Philips letos v červnu hlasoval pro brexit.

Podle jeho přátel Phillips ostře kritizuje britskou vládu za to, že nesplnila své sliby, že přijme dětské uprchlíky z Francie a že "zdecimovala mezinárodní pomoc nejchudším a nejzranitelnějším lidem na světě." "Součástí toho je i brexit, protože vláda si myslí, že si zatraceně může dělat, co chce, aniž by usilovala o souhlas parlamentu.

Phillips dodal, že pro něho bylo ctí sloužit v parlamentě po dobu šesti let, avšak dodal: "Za posledních několik měsíců pro mě začalo být jasné, že mé rostoucí a velmi významné názorové rozdíly se současnou vládou znamenají, že nemohu řádně zastupovat lidi, kteří mě zvolili.

Phillips nedávno sdělil deníku Guardian, že je rozhněván nad tím, jak vláda přistupuje k brexitu. Obvinil ji, že chce vyjednávat "bez Dolní sněmovny" způsobem, který je "hluboce nedemokratický, neústavní a tvrdě porušuje práva a výsady tohoto legislativního orgánu".

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5217

Diskuse

Obsah vydání | 4. 11. 2016