Putinovy "otrokářské státy" v Evropě

14. 7. 2017

čas čtení 1 minuta
Podle vysílání rozhlasové stanice Deutschlandfunk využívají proruské jednotky na východě Ukrajiny tisíce lidí k neplaceným nuceným pracím. Tato síť pracovních táborů pomáhá financovat "lidové republiky" v Doněckém a Luhanském regionu.


Podle průzkumů je v táborech nucených prací drženo až 10 000 lidí, kteří musejí vykonávat neplacenou činnost podle příkazu.

Lidskoprávní uskupení Východní Ukrajina hovoří o "gulazích se schválením Moskvy" a odhaduje zisky z nich na 500 000 eur měsíčně. "Máme co dělat s otrokářskými státy uprostřed Evropy," prohlásil mluvčí organizace pro Deutschlandfunk.

Vlády takzvaných lidových republik na dotazy německého rádia nereagovaly.

Ombudsmanka ukrajinského parlamentu Valeria Lutkowska prohlásila, že vláda v Kyjevě nemůže pro své občany v táborech nic udělat, protože ukrajinské zákony na zmíněných územích nejsou vynutitelné.

Ředitel německé kanceláře organizace Human Rights Watch Wenzel Michalski hovoří o zradě mezinárodního společenství. Státy jako Německo a Francie, které mají na Rusko vliv, musejí podle něj v dané věci "dělat mnohem víc".

Podrobnosti v němčině: ZDE

0
Vytisknout
10695

Diskuse

Obsah vydání | 18. 7. 2017