Politico is všímá protiuprchlických postojů Andreje Babiše, Zeman je mezinárodně kritizován za podporu SPD

11. 12. 2017

čas čtení 2 minuty

"V ČR je už mezi politiky zcela normalizován fašistický diskurs", varuje Andrew Stroehlein  z Human Rights Watch

Vlivný mezinárodní server Politico.eu zaznamenává, že Andrej Babiš kritizoval v rozhovoru pro deník Právo  rozhodnutí Evropské unie žalovat ČR, Maďarsko a Polsko za odmítání uprchlíků a že poukázal na to, že přijetí uprchlických kvót by "jen posílilo v ČR extremistické strany".

Dodejme, že čeští politikové jako Babiš naprosto selhávají jako státníci. Rozumní politikové by obyvatelstvu dokázali vysvětlit, že hysterické vyvolávání nenávisti proti imigrantům je nesmyslné a že na komerční zisky orientovaná média pro peníze záměrně šíří xenofobní lži, čímž zemi zoufale poškozují, protože se dostane do mezinárodní izolace, poznamenává Jan Čulík. Jak na to poukazují mnozí, je naprosto neférové nechat bez solidarity zahltit uprchlíky jen Itálii a Řecko.


Přispívá k tomu  i Miloš Zeman. Zahraniční tisk si všímá, že na sjezdu SPD Zeman kritizoval EU za "zbabělost" a podpořil Trumpovo rozhodnutí přesunout americké velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma, které vyvolalo na Blízkém východě obrovské problémy. Podle Zemana "dělá EU  vše pro to, aby propalestinské teroristické hnutí mělo převahu nad hnutím proizraelským". (Babiš je ale proti přenesení velvyslanectví do Jeruzaléma.)

Zeman promluvil na kongresu  ultrapravicové strany, jejíž činitelé požadují zákaz islámu a zplynování židů, připomíná Andrew Stroehlein, globálně uznávaný analytik z organizace  Human Rights Watch:

 



 

0
Vytisknout
8875

Diskuse

Obsah vydání | 14. 12. 2017