Pracovníci ČRo podpořili Janka Kroupu kritizovaného ředitelem, dopis zveřejněn nebyl

11. 12. 2017

čas čtení 1 minuta

Ve čtvrtek jsem podepsal otevřený dopis kolegů z ČRo generálnímu řediteli Renému Zavoralovi na podporu reportéra Janka Kroupy v této kauze: https://echo24.cz/a/SSAvX/rediteli-cro-vadi-kroupuv-clanek-o-agrofertu-ten-vytky-vedeni-odmita informuje na Facebooku moderátor Jan Moláček.

Podepsal jsem dopis s tím, že bude zveřejněn, včetně uvedení mě jako signatáře. Po nějakých jednáních uvnitř ČRo, jejichž podrobnosti neznám (jsem externí moderátor a v ČRo jsem od čtvrtka nebyl), ale zveřejněn nebyl.

Jsem přesvědčen, že zveřejněn být měl, protože jde o závažnou věc veřejného zájmu týkající se veřejnoprávního média. Rozhodnutí autorů dopisu ale respektuji. Dopis není mým dílem a nebudu ho tedy zveřejňovat proti jejich vůli.

Ale můj podpis byl aktem mé vůle a připojil jsem ho s tím, že jde - opakuji - o otevřený projev nesouhlasu s jednáním generálního ředitele. Neporušuji žádnou úmluvu, nikomu jsem neslíbil, že o svém podpisu nebudu mluvit (nikdo to po mě ostatně ani nechtěl). Odmítám dělat cokoliv tajně a netransparentně. Jsem novinář a vyznávám otevřenost, ne taktizování.

Navíc - cítil bych se opravdu divně, kdyby si o mě někdo myslel, že jsem se za Janka Kroupu nepostavil. Když jsem se dozvěděl, že se připravuje společné vyjádření podpory, pokládal jsem za nejvhodnější připojit se k ostatním. Jinak bych to za sebe udělal už dávno.

0
Vytisknout
9322

Diskuse

Obsah vydání | 14. 12. 2017