Politik z ultrapravicové AfD konvertoval k islámu

24. 1. 2018

čas čtení 1 minuta



Artur Wagner, politik z ultrapravicové německé politické strany Alternative für Deutschland, která vede islamofobní kampaně, konvertoval k islámu a odešel z této politické strany, oznámil její mluvčí.

Wagner byl čelným představitelem AfD ve východoněmeckém státě Braniborsko. Odmítl se vyjádřit, proč konvertoval k islámu, ale ze strany AfD odešel k 11. lednu 2018.

Mluvčí strany AfD konstatoval, že není Wagnerovou konverzí znepokojen a potvrdil, že Wagner nebyl donucen ze strany odejít. "Strana s jeho konverzí k islámu nemá problém," dodal Daniel Friese, mluvčí braniborské pobočky AfD. Být muslimem není překážkou členství ve straně AfD, dodal, přestože před zářijovými všeobecnými volbami strana vedla kampaň pod heslem "Islám nemá místo v Německu" a "Proti islamizaci Německa".

Wagner byl původně členem Křesťansko-demokratické strany CDU a vstoupil do AfD v roce 2015. Je aktivním členem německo-ruské komunity a místopředsedou regionálního rusko-německého výboru. Pracuje i jako překladatel pro uprchlíky z Čečenska.

Wagner je zřejmě prvním členem AfD, který po vstupu do této strany konvertoval k islámu, i když mluvčí strany tvrdí, že v AfD jsou i další muslimové.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8793

Diskuse

Obsah vydání | 30. 1. 2018