Angličtí demonstranti zablokovali ulici u Downing Street: Protestují, že vláda ignoruje bezdomovce

3. 3. 2018

čas čtení 1 minuta



V šedesátimilionové Británii je 4000 bezdomovců. V desetimilionové České republice je 68 500 bezdomovců. Nikdo v ČR nedemonstruje  

UŽ ŽÁDNÉ DALŠÍ UMÍRÁNÍ NA NAŠICH ULICÍCH, skandovali angličtí demonstranti v sobotu u Downing Street. Protestovali proti nečinnosti londýnské vlády, která nepomáhá bezdomovcům. Zcela zablokovali Whitehall, londýnskou vládní čtvrť. 

PRÁVO NA BYT JE LIDSKÉ PRÁVO!! Demonstranti požadovali, aby londýnská vláda pomohla bezdomovcům a poskytla jim ubytování. 

Demonstrantka: "Všichni z nás dnes čteme v novinách články o tom, jak bezdomovci umírají na ulicích. PROČ? PROČ? MŮŽOU ZA TO TIHLE LIDI. JE JIM TO JEDNO! 



Demonstrant: "Potřebujeme ministra pro chudobu, nejen pro bytovou krizi, musí lidem zajistit přístup k potravinám a přístup k ubytování. Tenhle problém musí být řešen. Máme prázdné budovy, prázdné obchody. Proč nejsou používány pro potřeby komunity? JE to celonárodní skandál, že my jako stát máme více prázdných budov, než je bezdomovců."

V šedesátimilionové Británii přespává na ulici 4000 bezdomovců. V roce 2010, před příchodem konzervativní vlády k moci, jich bylo jen 1800. Londýnská vláda přislíbila, že odstraní bezdomovectví do roku 2027. To je pro bezdomovce zatraceně dlouhá doba.  

1
Vytisknout
8199

Diskuse

Obsah vydání | 6. 3. 2018