Další důkaz o stupiditě a aroganci anglických politiků a jejich státních úředníků

18. 5. 2018

čas čtení 2 minuty
 

Novopečený britský ministr vnitra Sajid  Javid byl dnes v Evropském parlamentě na jednání s Guyem Verhofstadtem. Snažil se to před novináři utajit, jenže Evropský parlament je na rozdíl od britské politiky otevřený a Verhofstadt o schůzce předem informoval na Twitteru. Dále pokračuje novinář Nick Gutteridge:




"Ministr vnitra Sajid Javid se pokusil v Evropském parlamentě dnes utéci před novináři, kteří se ho chtěli dotazovat na jeho schůzku s Guyem Verhofstadtem, na níž se jednalo o právech občanů EU usazených ve Velké Británii. Odmítl odpovědět na všechny otázky, řekl jen, že rozhovory byly "konstruktivní" a asi 10 poradců se ho pak pokusilo před novináři schovat.

 

Byl to ale únik, který se proměnil v naprostou frašku. Zaprvé, Javidovi poradci byli upřímně ohromeni, že viděli novináře. V Evropském parlamentu. Vážně si mysleli, že přijedou do Bruselu a my se o tom nedovíme, což je překvapivá naivita.

Pak si vymysleli geniální plán. Europoslanci mají dvě místnosti - jednu pro ně a druhou pro asistenta. Rozhodli se nás poslat dál budovou po chodbě a mezitím tajně odvést ministra dveřmi pro asistenta. Jenže nás poslali špatným směrem, takže jsme všichni novináři stáli přesně před těmi dveřmi, když z nich vyšel.

Mohli udělat jedinou věc - vrhnout se co nejrychleji k výtahu. Ale když tam doběhli, do výtahu jich nastoupilo příliš mnoho a dveře se nezavřely. Dveře se pořád otvíraly a my jsme na ministra Javida volali otázky, zatímco se skrýval za úředníky vzadu. Stalo se to nejméně třikrát.

V panice mačkali ministrovi asistenti zuřivě knoflíky ve výtahu. Ale zmáčkli špatný, takže místo dolů se výtah rozjel nahoru. Pak se museli vrátit zase zpátky na naše patro kolem nás, protože tohle tam byl jediný výtah.

Nakonec se ministrovi podařilo uniknout a vyšelk do teplého bruselského vzduchu s poučením, že je důležité mít vždycky plán úniku. To je konečné poučení z #liftgate. The End.

0
Vytisknout
7143

Diskuse

Obsah vydání | 22. 5. 2018