Musíme vyrábět, žádnou nemocenskou!

3. 6. 2018 / Jiří Hlavenka

čas čtení 1 minuta


Tohle je taky převelice pěkné (dotaz byl, zda proplácet první tři dny nemocenské).

No řekněte - proč? Ze superhrubé mzdy je odvedeno nějakých 31% platu na sociální pojištění, ale proč by vám to mělo být propláceno, když onemocníte? No řekněte proč? Proč dělat zaměstnancům úlitbu, každá nemoc se dá přechodit, však nechcípnete, vyležet to můžete o víkendu.

Přece je to jasný, jste všichni simulanti. Zaměstnavatel je chudák, musí vás honit do práce - škoda že vás nemůže přikurtovat k ponku a švihat bičem k vyššímu tempu. To je beztak taky nějaká socanská úlitba. A jak vy se mu za to odvděčujete, nevděčníci? Drze onemocníte! Prd onemocníte, chcete vykachlíčkovat koupelnu nebo pomoct bráchovi se zabíjačkou, a hodíte se marod.

Však to tak funguje všude, žeáno Mr Juříček? Firma odveze vaše zboží, vyklopí to v první zatáčce, je to pojištěné - ale ne, hochu, pojištění platí až od 30. kilometru, vždyť se ani pořádně nerozjel. Dostanete zboží, pokazí se druhý den, Mr Juříček jde uplatnit záruku, má smůlu, záruka přece platí až od třetího týdne, logika ne?

Jsem myslel že tenhle druh podnikatelského primitivismu ve stylu "zaměstnanec je něco jako stroj, akorát tolik nevydrží" už vymizel, ale evidentně jsem se mýlil. No co jste si zvolili, to máte.

0
Vytisknout
10641

Diskuse

Obsah vydání | 5. 6. 2018